grootste-helden-bazen-film

De grootste helden en absolute bazen in de filmgeschiedenis

Als kind had je vroeger ongetwijfeld een aantal posters op je kamer hangen. En reken maar dat minstens één daarvan een filmpersonage was die bekend stond als jouw grote idool. En dat is niet zo verwonderlijk. Vaak halen de grote helden uit films capriolen uit waar je jaren later nog versteld van staat, uit ze er geweldig uit en zijn ze in hun gedrag ook onwaarschijnlijk cool. Tijd dus om een ode aan deze bazen te brengen en de meest memorabele figuren onder elkaar te zetten.

Grootste helden in film

James Bond – James Bond franchise

Tja, waar moeten we beginnen? De OG van de helden in films. 007 is een Brits geheim agent, heeft de vetste gadgets, is goed gekleed, maakt de spectaculairste dingen mee en wind de mooiste vrouwen om zijn vinger. Veel acteurs hebben zijn karakter al vertolkt, maar wat ons betreft is Daniel Craig de beste. En binnenkort wordt ook nog eens de nieuwste versie opgenomen: Shatterhand. Wij kunnen niet wachten!

Indiana Jones – Indiana Jones franchise (1981)

Als kleine jongen droomde iedereen ervan schatten te vinden in de jungle en de meest bizarre avonturen mee te maken en Henry Walton (aka Indiana Jones) maakt het gewoon mee. Harrison Ford en Steven Spielberg hebben voor een actieheld gezorgd waar je enkel van kunt dromen. Alle films zijn het kijken waard, al zijn Raiders Of The Lost Ark en The Last Crusade natuurlijk de beste! En de echte fan kan in zijn handjes knijpen, want in 2020 verschijnt deel vijf in de bioscoop.

Django – Django Unchained (2012)

Het verhaal van een slaaf die vrij wordt gekocht en alles op het spel zet om zijn geliefde te vinden en uit de klauwen van plantagehouder Calvin Candie te houden, is er één om in te lijsten. Jamie Foxx neemt je als Django mee in deze spectaculaire Tarantino-film met de beste dialogen en bijzonder veel sensatie. Niet voor niets één van Quentins beste films en nu al een moderne klassieker!

https://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow

Rocky Balboa – Rocky (1976)

Na al die jaren doen wij ook onze handen in de lucht als Sylvester Stallone de tredes beklimt en moe maar voldaan zíjn handen in de lucht gooit. En dan hebben we het nog niet eens over het gevecht waarbij hij in de rol van Rocky Balboa tot het uiterste gaat om het onderste uit de kan te halen. Het zal niet als een verrassing komen dat deze low budget film een Oscar won. Tot op de dag van vandaag is Rocky één van de grootste bazen in filmgeschiedenis!

John McClaine – Die Hard (1988)

Zal Bruce Willis ooit nog loskomen van zijn rol als John McClaine in de Die Hard-reeks? Wij betwijfelen het en wat ons betreft hoeft het ook helemaal niet. Hij heeft met Hans Gruber (gespeeld door Alan Rickman) niet alleen de ideale bad guy om zich als ‘gewone’ politieman tegen af te zetten, maar doet het ook allemaal om zijn familie te beschermen. Een man naar ons hart!

Oskar Schindler – Schindler’s List (1993)

Zonder enige twijfel één van de beste films aller tijden. Oskar Schindler is misschien wel de grootste held in dit rijtje door tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 1000 Joden te redden. Het waargebeurde verhaal is prachtig naar het witte doek vertaald en staat nog altijd te boek als één van de beste Oscarwinnende films ooit. Wij nemen onze hoed af voor Oskar en mogen nooit vergeten wat hij – en vele anderen – tijdens deze donkere periode voor de mensheid heeft betekend.

Lester Burnham – American Beauty (1999)

Is dit niet het scenario wat we allemaal als werkende man in ons hoofd hebben? De manier van Kevin Spacey’s Lester Burnham mag misschien onorthodox zijn, maar je leven in één klap omgooien en jezelf bevrijden van de dagelijkse sleur en alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken is een heldendaad. Hij is het schoolvoorbeeld dat je elke dag moet leven, voordat het te laat is.

Theo Faron – Children Of Men (2006)

Er zijn meer films van een man die zijn dagelijkse leven leidt, totdat hij in een situatie komt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Bij Theo Faron in de film Children Of Men is dit echter op briljante wijze verteld. In een dystopische wereld waarin al achttien jaar geen kind is geboren, moet hij een vrouw beschermen die een wonder ondergaat door zwanger te worden. De manier waarop is zowel heroïsch als hartverscheurend. Op deze plek had trouwens net zo goed Wolverine uit de film Logan kunnen staan.

Chris Washington – Get Out (2017)

Een zwart personage die overleeft in een horrorfilm is eigenlijk al reden genoeg om hem in de lijst van grootste helden in films op te nemen. Maar de manier waarop Chris (gespeeld door Daniel Kaluuya) en regisseur Jordan Peele dit realiseren is ongekend. Niet alleen wordt er met extreem veel vooroordelen afgerekend, maar geeft het einde van de film ook meer dan genoeg voldoening. Er was ook een alternatief einde, maar wij zijn blij dat daar niet voor is gekozen.

Het zal voor degenen die al onze filmitems volgen geen verrassing zijn dat we stil staan bij de grootste helden en bazen in film. Eerder belichtten we namelijk al de meest iconische bad guys. Een gedenkwaardige lijst die je zeker gezien moet hebben! En check anders de beste actiefilms met een vrouwelijke hoofdrol!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

2 comments

Comments are closed.