voetbal-oorlog-achilles-documentaire

Documentaire over Achilles ’29 laat club van slechtste kant zien

Nee, dit is niet de beste manier om als voetbalclub uit de verf te komen. De documentaire Voetbal Is Oorlog, van Hans Heijnen, laat zien hoe Achilles ’29 omging met de promotie naar het betaalde voetbal. De Groesbeekse ploeg maakte in het seizoen 2013/2014 de overstap van de amateurs naar de Jupiler League.

Lees ook: hierom is de Premier League zo aantrekkelijk

Eric Meijers, toenmalig trainer, laat zich er niet van zijn beste kant zien. In de eerste teaser zien we de beste man enkel vloekend en tierend zijn eigen selectie en de media uitkafferen. De titel Voetbal Is Oorlog is in dit geval dan ook een understatement te noemen. Vooral zijn doelman moet het ontgelden.

Documentaire Achilles ’29: ‘Voetbal Is Oorlog’

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=QFYMgYbQXl4

De overgang naar de Jupiler League hielden ze uiteindelijk vier jaar lang vol. Doordat een lening van vijf miljoen euro te laat door een Braziliaanse bank werd overgemaakt, konden de zwart-wit-gestreepten niet voldoen aan de licentie-eisen van de KNVB. Tegenwoordig spelen ze hun wedstrijden in de Derde Divisie.

Vrijdag 28 september gaat de documentaire over Achilles ’29 in premiere, tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Kaarten zijn hier te bestellen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: