Cristiano-Ronaldo-Wereldvoetballer-jaar-2017

Het kon er maar één zijn: Cristiano Ronaldo voetballer van het jaar!

De man, de mythe, de legende heeft het weer geflikt. Cristiano Ronaldo heeft voor de vijfde keer de prijs van Wereldvoetballer van het Jaar gewonnen. Sterker nog, het is de tweede keer op rij dat Ronaldo de felbegeerde prijs wint. Gelijk begon er alweer een discussie op te waaien of zijn tegenhanger Lionel Messi niet had moeten winnen. Dit waren dan ook voornamelijk FC Barcelona fans, want verder was iedereen het erover eens dat Cristiano Ronaldo de onbetwiste winnaar is van deze prijs.

In 2017 heeft Ronaldo zijn ploeg, Real Madrid, naar meerdere prijzen geleid. Hieronder vielen het kampioenschap van La liga Santander en de Champions League. Vooral de Champions League was een bijzondere prijs. Het was namelijk de eerste keer dat een ploeg de titel voor de tweede keer op rij wint. Cristiano Ronaldo speelde een groot aandeel in deze overwinningen. Als je daar nog overtuiging van nodig hebt, dan moet je maar even deze video bekijken.

Cristiano Ronaldo nam de prijs ook weer in ontvangst zoals we van hem gewend zijn. Hij weet dat hij de beste voetballer ter wereld is, maar toont toch ook zeker een bepaalde bescheidenheid. Ronaldo besloot ook nog een kleine shoutout te doen naar de twee andere mededingers naar de prijs, Lionel Messi en Neymar Jr. Het volledige dankwoord is hierrrr te zien. We hebben ook weer zat reden om jaloers te zijn als we die dame naast hem zien.

Puskas Award

Met alle goals die Cristiano Ronaldo maakt, zou je haast verwachten dat hij ook de prijs wint voor mooiste goal van het jaar. Toch is dit niet het geval. Deze prijs ging naar Olivier Giroud, de Franse spits van Arsenal. We hoeven geen discussie te voeren of dat terecht is.

Naast wereldvoetballer van het jaar werd natuurlijk ook de wereldvoetbalster bekend gemaakt. Dat was natuurlijk niemand anders dan de geweldige Lieke Martens!

Door: Roland Janssen

Bron beeld: Instagram FIFA

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.