Vrijmibo-onderwerpen-praten

Waar moet je tijdens de vrijmibo over praten?

Je weet pas dat het écht vrijdag is wanneer de vijf in de klok is en iedereen het werk aan de kant schuift. Inderdaad, het is dan tijd voor de vrijmibo, de ideale afsluiting van jouw werkweek. De ijskast wordt geopend, net zoals de drankjes en dan kan het feest beginnen. Tijd om jouw collega’s eens op een andere manier te zien en te praten over… over… tja, waarover eigenlijk?

Soms is het moeilijk om met hen een perfect gespreksonderwerp te vinden. Om je daarom op weg te helpen zijn hier suggesties waar je het wel en niet over moet hebben tijdens de vrijmibo.

Lees ook: Welke borrels moet je tijdens de vrijmibo schenken?

Onderwerpen tijdens vrijmibo

Zoveel onderwerpen, zo weinig tijd. Soms wil je heel veel zeggen, maar kom je er door keuzestress niet uit. Of erger, je weet niet waar je moet beginnen, omdat je jouw collega’s onvoldoende kent. Daarom zijn hier een paar tips voor de vrijdagmiddagborrel om wat small talk en chit-chat op tafel te gooien.

Waar praat je wel over?

Weekendplannen
“Zeg, wat ga jij doen dit weekend?” Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het werpt zoveel vruchten af. Iemand kan losbranden of de bal terugkaatsen, waarna jij jouw zegje kunt doen.

Sport
Of iets anders wat je met iemand gemeen hebt, maar in negen van de tien gevallen is dat sport. En anders praat je over muziek, reizen of jouw favoriete Netflix-serie.

Netwerken
Werk je in een grote organisatie, dan kan dit handiger zijn dan je denkt. In een losse, relaxte sfeer babbel je er wat vanaf en kom je wellicht ook een hoge pief tegen. Laat aan diegene zien dat je bestaat en dat je een meerwaarde bent. Niet door te slijmen, maar op een vrolijke manier vertellen wat jou uniek maakt. Wie weet houdt jouw baas dat in zijn achterhoofd voor een volgende keer.

Waar praat je niet over?

Werk
Klinkt zo simpel, maar probeer er zo min mogelijk over te beginnen. Ben je net klaar en heb je weekend, begin je er alsnog over! Geen lekkere binnenkomer en dus wijs om, als het even kan, te vermijden.

Collega’s
Hoewel roddelen op zijn tijd lekker kan zijn, is het absoluut niet oké. Voor je het weet leg je een spreekwoordelijke bom binnen het bedrijf en werk je onbewust iemand eruit. Niet goed voor jou én voor de man of vrouw over wie jij praat.

Dronken verhalen
Die ene keer dat het jou lukte om tijdens een avondje stappen meer dan dertig bier naar binnen te werken en een paar gram bij de wc’s gebruikte, laat die maar even achterwege. Oké, het is wat gechargeerd, maar ga bij verhalen over uitgaan en stappen niet teveel in over alle (verboden) middelen die je gebruikte. Daarmee creëer je een erg slecht beeld over jezelf. Niet heel erg handig tijdens de vrijmibo.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

5 comments

Comments are closed.