Eredivisie-leegloop-Klaassen

De afroming van de Eredivisie is begonnen, wat staat ons te wachten?

Wat hebben we een seizoen achter de rug! Feyenoord stond voor het eerst sinds 1999 met de schaal op de Coolsingel en Ajax die de finale van de Europa League haalt. Enige minpuntje daaraan is dat ze ten onder gingen tegen het United van Mourinho, een Europese prijs misliepen en daarmee ook de Europese Supercup konden vergeten. Neemt natuurlijk niet weg dat het avontuur fantastisch was en de fans van vrijwel ieder moment met volle teugen genoten hebben.

Maar zoals we gewend zijn in Nederland komt een mooi voetbaljaar met een prijs. En in het geval van de Eredivisie is dat de verkoop van een aantal topspelers. Zo is het afromen van onze favoriete competitie wederom begonnen.

Leegloop

Een verrassing is het niet, maar jammer is het wel. Zie je net een ingespeelde ploeg die zich kan meten met de nationale of internationale (sub)top, worden de beste spelers weggekaapt. Het is iets waar alle grote clubs in Nederland nu al problemen mee hebben. Zo raakte PSV met Héctor Moreno (naar AS Roma) al een steunpilaar in de defensie kwijt, verliest Feyenoord met Eljero Elia (naar Istanbul Basaksehir) een smaakmaker en de kans dat Ajax aanvoerder Davy Klaassen naar het Everton van Ronald Koeman vertrekt is meer dan behoorlijk.

Ook de clubs daaronder zien met lede ogen aan hoe hun sterspelers voor het buitenland kiezen. Zo verruilt Ricky van Wolfwinkel Vitesse voor FC Basel en gaat Sébastien Haller van FC Utrecht naar het Duitse Eintracht Frankfurt.

Wie zullen er nog meer vertrekken? Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen), Mimoun Mahi (FC Groningen) of misschien wel Ridgeciano Haps (AZ)? Het is allemaal te hopen van niet. Toch zal er gezocht moeten worden naar een opvolger

Wie komen erbij?

Grote vraag is natuurlijk: wie komen hiervoor terug? Je kunt kijken naar jong talent, maar het is voor de supporters leuker om oude bekenden te verwelkomen. Grootste voorbeeld voor komend seizoen is Klaas-Jan Huntelaar. Hij keert na een afwezigheid van negen jaar terug bij Ajax. Een win-win situatie. Leuk voor hem, de fans, de club en de spelers kunnen iets opsteken van zijn ervaring. Om de lijn in Nederland door te trekken, staat hieronder een lijst van spelers die wellicht ook haalbaar zijn voor Nederlandse clubs.

  • Vurnon Anita (Newcastle United)
  • Robin van Persie (Fenerbahçe)
  • Karim Rekik (Olympique Marseille)
  • Ola John (Benfica)
  • Nigel de Jong (Galatasaray)
  • Jean-Paul Boëtius (FC Basel)

 

Bron foto: Instagram Davy Klaassen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.