gin-helpt-afvallen

Onderzoek toont aan: gin helpt je af te vallen

Gooi alle Sonja Bakker-boeken maar uit het raam en pak de fles er maar bij, want uit een nieuw onderzoek blijkt dat gin je metabolisme versnelt. Met andere woorden: je stofwisseling gaat harder dan normaal en dus vliegen de calorieën er opeens vanaf. Oké, dat laatste is misschien wat kort door de bocht, maar een gin (of gin-tonic) op zijn tijd is eigenlijk ontzettend gezond voor je!

Gin en metabolisme

Een onderzoek wat is afgenomen door de Universiteit van Sigulda in Letland is tot de conclusie gekomen dat het gebruik van gin dus voor een sneller metabolisme zorgt en je daardoor makkelijk calorieën verbrandt. Het experiment is uitgeoefend op muizen. Deze dieren zijn in twee groepen opgesplitst: een deel dat gin toegediend kreeg en een ander deel dat enkel water tot zich nam. Daaruit blijkt dat de muizen die water dronken geen verandering in hun metabolisme hadden, maar dat deze waarde bij de gin-drinkers met maar liefst 17% toenam.

Lees ook: de 100 beste bieren ter wereld

Thisa Lye, de vrouw die dit onderzoek leidde, zegt er het volgende over: “de inname van gin resulteerde in een duidelijke toename van het metabolisme, wat aangeeft dat de sterkedrank een afslankend effect op het lichaam kan hebben.”

Vrijmibo

Is dit voor jou het startsein om tijdens de vrijdagmiddagborrel of in de kroeg de fles erbij te pakken en ‘in de naam van de wetenschap’ het op een zuipen te zetten? Nee, absoluut niet. Ten eerste is het nog niet getest op mensen en is het nog onduidelijk wat voor effect het op onze soort heeft. Daarnaast zal ieder weldenkend mens je afraden om enorme hoeveelheden sterkedrank tot je te nemen. Wel heb je vanaf nu een heerlijk verhaal om tijdens de vrijmibo met je collega’s te delen.

Bron: Ladbible

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.