zaagmans-werk-vrijmibo

Hoe zit de legende van zaagmans in elkaar?

Wie regelmatig met zijn collega’s aan de lunchtafel zal vast wel eens de opmerking ‘is zaagmans al langsgeweest?’ op een woensdagmiddag hebben gehoord. Omdat jij niet te boek wilt staan als diegene die niet weet wie zaagmans is, besluit jij wijselijk je mond te houden. Maar na verloop van tijd ben je toch wel benieuwd wie dit is en waar die opmerking vandaan komt. Goed nieuws, want daarvoor ben jij hier aan het juiste adres! Vrijmibro vertelt je wie zaagmans is en wat het met werk te maken heeft.

Wie is zaagmans

Hoewel het een onschuldige term lijkt, was Toine Zaagmans – volgens de legende – wel degelijk een persoon. Hij werd in 1931 in het Noord-Brabantse Ulicoten geboren en kreeg al snel bekendheid door zijn jongleerkunsten en zijn regelmatige optredens. het kreeg dan ook al snel de bijnaam ‘de furieuze kettinggooiersshow’.

Toch was het niet iets wat Toine Zaagmans voor de rest van zijn leven bleef doen. Hij reisde de wereld rond om zijn beeld te verbreden en keerde in 1976 terug. Hij vond het allemaal leuk, maar de werkweek van vijf dagen was hem een echte doorn in het oog. Daarom besloot hij de kantoren langs te gaan en de boel op woensdagmiddag wat op te schudden. Dat was dan ook het begin van het fenomeen ‘zaagmans’. Eerst vergaarde het populariteit in Noord-Brabant, later in heel Nederland.

Zaagmans en vrijmibo

Als je alle momenten van vreugde op de werkvloer bij elkaar optelt, is de week zo slecht nog niet. Maandag verschijn je – weliswaar met wat tegenzin – fris op werk. Op woensdag komt onze grote vriend zaagmans langs om de week door midden te zagen en op vrijdagmiddag is het uiteraard tijd voor de vrijmibo. Dan is het tijd om het bier te openen en de écht belangrijke dingen des levens te bespreken, zoals de temperatuur van het pils en de voetbalwedstrijden van het aankomende weekend.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: