vergaderingen-saai-werk

Vergaderen duurt wel degelijk langer door deze veelgemaakte fout

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Het is maandagochtend, je meldt je op de werkvloer na een heerlijk weekend en valt direct met je neus in de spreekwoordelijke boter: vergaderen. Voor sommigen een must, anderen vinden het saai en niet om doorheen te komen. En dus ga je naar de klok kijken. En nog langer kijken, en nóg langer kijken. Het lijkt wel alsof de tijd expres langzamer gaat als je jouw blik erop gevestigd houdt. En geloof het of niet, maar het zit niet ver van de werkelijkheid af.

Gestopte-klok illusie

Volgens Amelia Hunt, wetenschapper op de Universiteit van Aberdeen, spelen je hersenen hier een spelletje met je. In dit geval de fameuze ‘gestopte-klok illusie’. Volgens Amelia voorspelt ons brein wat we zien, voordat we onze blik ernaar toe werpen. Als we ons zicht veranderen, zien we natuurlijk even een nieuwe omgeving, of in elk geval een nieuw punt waar onze hersens zich op focussen. Om niet compleet gedesoriënteerd te raken als daar direct iets in veranderd, bevriest ons brein de omgeving voor een heel kort moment. In het geval van een klok staan de wijzers voor je gevoel dus heel even stil, waardoor het lijkt alsof de tijd langzamer gaat. Raak dus niet in paniek als je de wijzers kort niet ziet bewegen, maar denk dan even terug aan dit artikel.

Dat vergaderen dus in je hoofd een stuk langer kan duren dan je zelf wilt staat vast, maar kijk ook naar de positieve punten. Met de rest van de week in het vooruitzicht heb je meer dan voldoende om naar uit te kijken. Wat dacht je van Zaagmans die op woensdagmiddag de week door midden zaagt en het hoogtepunt van jouw werkweek: de vrijmibo. En mocht jij je daar niet snel op je gemak voelen, dan zijn er hier enkele tips waarover je het met je collega’s kunt hebben.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: