100-beste-bieren-2017

De 100 beste bieren ter wereld is (helaas) zonder Nederlands tintje

Dat de Belgen – in tegenstelling tot ons Nederlanders – als echte Bourgondiërs gelden is geen geheim. Zij laten het zich goed gaan met moules-frites, Luikse wafels, stoofvlees en witlof met ham, gepaard met een blond biertje. Kunnen wij in de polder nog een hoop van leren. Dat onze zuiderburen niet alleen met eten, maar ook op het gebied van bier beter scoren dan wij blijkt wel uit de lijst van 100 beste bieren van 2017.

Lees ook: hier trek je baantjes in een zwembad vol met bier

De lijst, samengesteld door Ratebeer.com, wordt echter gedomineerd door de Amerikanen. Hun speciaalbieren zijn maar liefst 71 keer in deze prestigieuze lijst genoteerd. Naast een handjevol Britten en Scandinaviërs vinden we ook nog onze geliefde Belgen die met negen verschillende soorten bieren over vijf brouwerijen vertegenwoordigd zijn. Het gaat hier om de brouwerijen Bokkereyder, Cantillon, Brouwerij Het Anker, Brasserie Rochefort en Westvleteren Abdij St. Sixtus.

Emelisse

Wat tegenvalt is het feit dat er geen Nederlands tintje aan deze lijst zit. Voor deze editie laten wij verstek gaan, terwijl we vorig jaar met de Emelisse White Label Barley Wine (Old Smokey Moonshine BA) van Emelisse een mooie plek bij Ratebeer hadden. Laten we hopen dat we in 2018 onze plek heroveren, of zelfs meerdere plekken aan ons kunnen binden!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

3 comments

Comments are closed.