hopsy-biertap-thuis

Hopsy brengt je een persoonlijke biertap voor jouw mancave

Een eigen tap in je huis hebben is bijzonder, maar allang geen tool meer voor de happy few. Steeds meer bedrijven lanceren hun eigen apparatuur om een vers getapt biertje in je woonkamer of mancave aan te kunnen bieden. Heineken en Amstel kwamen in 2012 met ’tapje’ en al snel volgden meerdere en kleinere ondernemingen met hun eigen thuistap. De volgende die in deze lange rij mag aansluiten is Hopsy, met jouw persoonlijke biertap.

Hopsy biertap

Wie naar het product kijkt zal in eerste instantie denken dat het hier om een koffiezetapparaat gaat, maar niets is minder waar. De Hopsy biertap is niet al te groot en zorgt ervoor dat er voor één of twee personen een ijskoud pilsje klaar komt te staan. En dat bier komt dan weer van de lokale brouwerijen uit allerlei verschillende landen.

Wie een apparaat wil bestellen zal $ 180 neer moeten tellen. Bijkomend voordeel is wel dat jouw eerste set speciaalbier helemaal gratis is!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ur7VUYiTZxQ

Thuis bier tappen

We stipten het in het begin van het artikel al even aan, maar Hopsy is natuurlijk niet de enige manier om bier te tappen. Zo zagen we niet al te lang geleden hoe Beerjet met een tool op de markt kwam, waarmee je zes biertjes tegelijk kon inschenken. En ook Hopii zag er brood in om de consument thuis te laten brouwen. Zij haalden via Kickstarter honderdduizenden dollars op om hun thuistap op de markt te brengen.

De kans is groot dat je liever in de kroeg aan de barman om een biertje vraagt, maar de échte liefde voor het bier begint vaak door thuis zelf te brouwen. In onze serie ‘Leven in de Brouwerij’ sprak Do de Heij van Gebrouwen Door Vrouwen hoe ze toevallig in de wereld van het professioneel bierbrouwen rolden. “Ik brouwde dan met m’n zus één keer per maand of één keer per twee maanden. En na ongeveer twee jaar was er een jongen met een eigen kroeg, die had een biertje van ons in zijn handen gekregen. Hij zei ‘dit is vet lekker!”

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: