youtube-kanalen-over-films

De beste YouTube-kanalen om je filmkennis op te vijzelen

Het kan lastig zijn om je volledig in de filmindustrie te verdiepen. Wie er als buitenstaander naar kijkt ziet enkel een hoop zomerse blockbusters die hetzelfde zijn en films die een Oscar winnen, maar waar ze nog nooit van hebben gehoord. Je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen, maar het is doodzonde om niet verder te kijken dan dat. Daarom biedt Vrijmibro jou hier uitkomst. Wie niet de tijd (of zin) heeft om alle films zelf te kijken en er een mening over te vormen, kan zich het beste laten informeren op YouTube met waanzinnig interessante kanalen over films.

Maar YouTube, dat is toch alleen iets voor pubers en millennials om de hele dag naar EnzoKnol en StukTV te kijken? Dat is deels waar. Natuurlijk heb je dat deel van het videoplatform, maar wie verder zoekt vindt allerlei gespecialiseerde YouTube-kanalen. Wij duiken ditmaal in de wereld van film en doen voor vier kanalen aanbevelingen.

YouTubers over films

Cinefix

Onderdeel van technologie-website Mashable en loopt over van de filmkennis. Vaak worden er lijstjes gemaakt, waarbij er veel verder wordt gekeken dan het aftellen van tien naar één, maar je vindt er ook terugkoppelingen naar de originele boeken (als de films daar vanaf stammen) en specifieke scènes waar op wordt ingezoomd.

Lessons From The Screenplay

“Hi, I’m Michael, and this is Lessons From The Screenplay.” Half 2016 begon Michael met video essays om dieper op films in te gaan en nu heeft hij meer dan 750.000 abonnees! Op een overzichtelijke en vernieuwende manier wordt over een film verteld en heb je direct na afloop de drang om ernaar te kijken. Hij behandelt alles, van Inside Out tot Memento en van Star Wars: The Force Awakens tot Inglorious Bastards. Slechts één keer per maand komt er een video online, maar die is dan ook absoluut de moeite waard om te kijken.

WhatCulture

Net zoals Cinefix biedt WhatCulture vooral lijstjes over thema’s en films en series. Het biedt niet zoveel diepte als Cinefix, maar geeft je wel de mogelijkheid om één kanaal niet als de ultieme waarheid te zien. Hierdoor kun je eenvoudig de meningen naast elkaar leggen en zo jouw visie ontwikkelen. En je zou bijna vergeten dat de video’s hier ook de moeite waard zijn om te aanschouwen.

Now You See It

Hier geen diepere analyses over films op interessante lijstjes, maar algemene vraagstukken die beantwoordt worden. Hoe creëer je een plot-twist, wat vindt het publiek écht grappig en waarom drinken de bad guys in film zo vaak melk? Met een half miljoen abonnees kun je zeggen dat er voldoende kanalen op YouTube zijn die een groter bereik hebben, maar deze is kwalitatief beter.

Als kijker zien we op YouTube enkel mensen die doen wat ze leuk vinden en daar een grote groep enthousiaste fans achter zich krijgen, maar wat je niet ziet is dat in dit wereldje ook een hoop geld omgaat. Hier vind je een lijst van de YouTubers die in 2017 het meeste hebben verdiend, met een zevenjarig jongetje op plaats acht!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: