derde-helft-kantine-bier-slecht

Verrassing: derde helft is niet goed voor je (en toch doen we het!)

De derde helft is voor vriendenteams het hoogtepunt van de training én de wedstrijd! Dan is het tijd om de zoveelste 8-0 nederlaag van je af te schudden, een meter bier te bestellen en jezelf van een paar alcoholische drankjes te voorzien. Je kunt dus zeggen dat er niks boven dat ene moment gaat, maar wie wél een keertje voor de winst wil gaan, zal het voortaan zonder het bier moeten doen. Dit is waarom.

Effecten ‘derde helft’

Chris Stevens, onderzoeker aan de Southern Cross University, bekeek wat het direct drinken van bier na een training of wedstrijd met je lichaam doet. Verrassing: het heeft weinig positieve kanten. Vooral het herstel van je spieren heeft er flink onder te lijden. Na een intensieve training is het van belang dat je spieren de tijd hebben om fatsoenlijk te herstellen. Iets dat ze vooral tijdens je slaap doen. Het probleem is echter dat je na het drinken van alcohol niet alleen korter, maar ook minder diep slaapt.

Lees ook: deze zes types heeft iedereen in zijn vriendengroep

“Van alcoholgebruik is ook bekend dat het de duur van de slaap verlaagt wanneer het wordt geconsumeerd na een wedstrijd. Hetzij rechtstreeks door de negatieve invloed van alcohol op inslapen en in slaap blijven, hetzij indirect als gevolg van een late nacht in de stad”, aldus Stevens.

Vriendenteam

Allemaal leuk en aardig, maar waar ze natuurlijk géén rekening mee hebben gehouden, is dat er ook zoiets is als teambuilding en vriendschap in dergelijke teams voorkomt. Iets waarmee je misschien niet kampioen wordt, maar wel van een 8-0 zeperd naar een 7-0 nederlaag kunt gaan. En dat is voldoende vooruitgang om vooral door te gaan met waar je mee bezig bent en de volgende meter bier te bestellen!

Bron: Dmarge

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: