bier-voordelen-gezondheid

Bewezen: Bier heeft ook zijn gezonde kanten!

Beschouw het als een excuus om er vanavond nog eentje open te trekken, of om het tijdens de vrijmibo ervan te nemen, maar bier heeft echt voordelen voor je gezondheid. Uit onderzoek van de Oregon State University blijkt namelijk dat bier – en de producten die daar inzitten – voor een hoop positieve bijwerkingen zorgt. Zo is er sprake van een verlaagde bloeddruk, een kleinere kans op diabetes en het herstelt (deels) de schade die fastfood en andere vette etenswaren aanrichten. Één van de producten die daarvoor zorgt is xanthohumol, dat vooral in hop te vinden is.

Brouwproces

Er is echter één maar: doordat een groot deel van de xanthohumol tijdens het brouwproces wordt afgebroken, komt het niet in grote hoeveelheden voor. Denk dus niet dat je nu ineens liters pils tegelijk naar binnen moet werken. Er zit ook nog altijd alcohol in, en het is geen publiek geheim wat dat met een mensenlichaam doet. Daarnaast krijg je door alcohol ook nog eens onmenselijke trek, aangezien je hypothalamus wordt gestimuleerd, wat niet alleen je slaapritme en lichaamstemperatuur regelt, maar ook je hongergevoel.

Vrijmibo

Het écht belangrijke hebben we hier nog niet – of nauwelijks – benoemd, namelijk dat het een perfecte reden is om een extra biertje tijdens je wekelijkse vrijmibo te openen. Je hebt niet alleen een geldige reden om dit vanaf nu te doen, maar als collega’s ernaar vragen heb je ook nog eens een goed verhaal om mee aan te komen. Een typische win-winsituatie!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

4 comments

Comments are closed.