bier-chips-lang-leven

Het geheim van 100 jaar worden? “Ik drink bier en eet chips”

Wie had ooit durven denken dat het geheim voor een lang leven te maken heeft met bier drinken en chips eten. Geloof je het niet? Dat is jammer, want volgens deze 100-jaar oude vrouw uit San Francisco is het een belangrijke reden dat ze nog altijd op deze wereld is. “Ik heb geen pijn en doe elke dag mijn oefeningen. En ik drink bier en eet chips. Dat is het”, aldus Matilda Curcia. En als het haar helpt om deze leeftijd te bereiken, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?

Langer leven met bier

Grote vraag is alleen: is het echt een noodzaak om elke dag een goudgele rakker achterover te slaan? Hoewel je door de hoeveelheid alcohol jezelf op bejaarde leeftijd niet elke dag moet bezatten, zitten er wel degelijk gezonde kanten aan een biertje op zijn tijd. Zo bleek uit een recent onderzoek dat de producten die in bier zitten (zoals xanthohumol, te vinden in hop), kunnen zorgen voor een verlaagde bloeddruk en de kans op diabetes verminderen. Je moet echter de andere kanten niet over het hoofd zien, want een andere stof die in bier zit geeft je, door de prikkeling van je hypothalamus een groter hongergevoel. Dat kan zorgen voor de welbekende ‘vreetkicks’, dus het blijft oppassen geblazen.

Ouderen

Het zal niet voor het eerst zijn dat ouderen er soms opmerkelijke eet- en drinkgewoontes op nahouden. Zo kwam in november 2017 nog de 97-jarige Robertine in het nieuws, nadat bleek dat de Belgische in Mechelen nog elke dag in haar vaste kroeg vijftien fluitjes achterover tikt. En zo zie je maar weer dat er geen vaste formule is om gezond oud te worden, maar als het op deze manier kan, dan tekenen wij ervoor!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.