online-opleiding-bierbrouwer-bierista

Bierista’s online opleiding is ideaal voor de biermeesters in spe

De laatste jaren heeft de bierindustrie enorm aan populariteit gewonnen. De brouwerijen schieten als paddestoelen uit de grond en het speciaalbier is niet aan te slepen. Het zorgde er niet alleen voor dat we bij Vrijmibro de rubriek ‘Leven in de Brouwerij’ in het leven riepen, maar er komen ook in rap tempo nieuwe opleidingen om bierbrouwer te worden. In Schiedam kun je je al inschrijven voor een MBO-opleiding tot bierbrouwer en bij de website Bierista kun je binnenkort meedoen aan een online opleiding tot bierbrouwer.

Online opleiding

Door middel van foto’s, video’s en infographics leer je in twaalf delen alles over bier. Van alles komt tijdens de opleiding voorbij: het brouwproces, de geschiedenis van bier, de verschillende bierstijlen in de meest prominente landen en de beste gerechten om bier bij te serveren. Één probleempje: het bier kan niet online worden geproefd. Logisch en iets meer dan een klein detail, maar daar heeft Bierista iets op gevonden. Iedereen die zich opgeeft krijgt een bierbox met twaalf bieren thuis gestuurd.

Wie de twaalf delen van de online bieropleiding heeft doorlopen, krijgt te maken met een eindexamen, waarin de totale bierkennis wordt getest. Slaag je daarvoor, dan mag jij je officieel een Bierista, Meester in Bier noemen en krijg je een heus diploma.

Lees ook: de gezonde kanten van bier

 

Alain Schepers, oprichter van Bierista, legt uit waarom deze opleiding nu gestalte krijgt: “bier is hot. Elke dag komen er nieuwe bieren bij en elke week opent er in ons land wel een nieuwe brouwerij. Die belangstelling voor bier levert veel vragen op. Vaak heel praktische vragen, zoals hoe je in de supermarkt een bier kiest dat bij jouw smaak past, of welk bier je in welk glas moet schenken. Al dit soort zaken waar veel bierliefhebbers tegenaan lopen plus de nodige bierkennis hebben we verwerkt in de eerste online bieropleiding van Nederland.”

Kosten bierista

Je kunt je nu al inschrijven voor deze studie. Kosten hiervoor zijn € 125,- en het gaat 28 maart van start. Schrijf jij je voor die tijd in, dan krijg je een korting van 25%. Ook maken 25 deelnemers kans om het bedrag terug te krijgen en zo een gratis opleiding te kunnen volgen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.