engste-horrorfilms-netflix

Dit zijn de engste horrorfilms op Netflix, aldus Netflix zelf

Ja, je leest het goed. Dit is geen lijst waarbij er sprake is van een grootschalig onderzoek, of een Top 2000-achtige lijst waarbij de hele wereld zijn of haar stem mag uitbrengen. Netflix heeft dankzij het analyseren van hun eigen data een top tien opgesteld waarbij de engste horrorfilms naar voren komen. Hoe zijn ze daar opgekomen? Nou, door het kijkgedrag van hun abonnees te onderzoeken. Netflix hanteert voor deze lijst namelijk de ‘70% regel’. Dit betekent dat kijkers minstens 70% van de film moeten uitzitten, voordat deze wordt uitgezet. Normaal gesproken betekent het dat zo’n film dan te slecht is, maar in het geval van horrorfilms in het een indicatie dat ze te eng worden gevonden.

Engste horrorfilms

Wat in deze lijst vooral opvalt is dat de lijst vrijwel alleen bestaat uit films van de afgelopen tien jaar. Betekent dus ook dat er hier geen ruimte is voor echte klassiekers als The Shining, The Exorcist, A Nightmare On Elm Street en Friday The 13th. De reden hiervoor is niet bekend, maar een kleine theorie vanuit Vrijmibro is dat ze weliswaar eng zijn, maar ook al zo bekend dat het niet meer als een verrassing komt en je dus ook minder de stuipen op het lijf wordt gejaagd.

Lees ook: ‘van horrorfilms verbrand je net zoveel als met sporten’

Maar welke films komen dan wél in Netflix’ top tien van engste horrorfilms voor? Deze zijn allemaal in de lijst hieronder te vinden.

1. Cabin Fever (2016)
2. Carnage Park (2016)
3. México Bárbaro (2014)
4. Piranha (2010)
5. Raw (2016)
6. Teeth (2007)
7. The Conjuring (2013)
8. The Human Centipede 2 (2011)
9. The Void (2017)
10. Jeruzalem (2016)

Big Brother

Dat Netflix handig om weet te springen met de gegevens van haar kijkers is niets nieuws, maar de laatste tijd kan het bedrijf hierdoor ook op kritiek rekenen. Zo spraken gebruikers er enkele maanden geleden schande van dat de streamingsdienst op Twitter zomaar gegevens van kijkers (niet met naam en toenaam, maar toch) deelde. Daarnaast was er ook veel ophef toen ze een mailtje stuurden naar een man die in één week alle afleveringen van The Office keek, waarmee hij flink van zijn normale kijkpatroon afweek. Toen vroeg Netflix aan de man of het wel goed met hem ging. Hoewel Netflix nog altijd prima service levert, zijn kijkers zich steeds meer bewust geworden dat het als Big Brother (is watching you) optreedt.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

One comment

Comments are closed.