corona-bier-stopt-productie

Mexicaanse brouwer Corona-bier stopt tijdelijk met produceren

Het klinkt als een flauwe grap, maar het is echt waar. Het Mexicaanse Grupo Modelo heeft aangekondigd dat het de productie van hun biermerken (waaronder Corona) tijdelijk stop zet. Hun werk wordt door de Mexicaanse overheid als niet-essentieel gezien.

Grupo Modelo maakt niet alleen het bekende (en inmiddels ook beruchte) Corona bier, maar ook Modelo en Pacífico. Het betekent een flinke financiële strop, want ze exporteren hun merken naar maar liefst 180 landen.

In Mexico is de noodtoestand uitgeroepen door de uitbraak van het coronavirus. Daar hebben meer dan 1500 personen het virus. 50 mensen kwamen door COVID-19 om het leven.

Tegenover persbureau Reuters zegt Grupo Modelo dat ze al begonnen zijn om het werk vrijwel compleet stop te zetten. “We zijn bezig de productie in onze fabrieken te verlagen tot het noodzakelijke minimum om geen onomkeerbare gevolgen te hebben voor de voortzetting ervan in de toekomst.”

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: