Wesley-Sneijder-Qatar

Een overzicht van al het moois dat Wesley Sneijder ons bracht

Na maanden speculatie over zijn uitzichtloze positie bij OGC Nice lijkt Wesley Sneijder een nieuwe club te hebben gevonden. Geen ploeg om Europa mee te veroveren of een uitstapje naar de Verenigde Staten. Nee, Wes gaat naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor het Qatarese Al-Gharafa. Uiteraard vanwege de rijke historie en de geweldige supporters… De 33-jarige Sneijder (hierboven nog in het shirt van Galatasaray) lijkt hiermee indirect ook te kiezen voor een naderend afscheid als voetballer. Het is immers een ongeschreven regel in de wereld der voetballerij dat je – als je daar oren naar hebt – de laatste paar jaar van je carrière kiest voor een ‘kleine’ financiële buffer.

Neemt niet weg dat hij tot dusver een loopbaan achter de rug heeft om u tegen te zeggen. Landskampioen bij Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray, Champions League in 2010 gewonnen met het Inter van José Mourinho en daarnaast nog meerdere prijzen in de wacht gesleept. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn prestaties bij het Nederlands Elftal. Recordinternational met 133 caps (31 doelpunten), een WK-finale in 2010 en vier jaar later een bronzen WK-medaille in Brazilië. Met andere woorden: een prijzenkast waar menig voetballer zijn of haar vingers bij zal aflikken!

Ajax en Oranje

Hoewel het misschien wat voorbarig is (er is immers nog geen contract getekend) is dit hét moment om met een schuin oog terug te blikken op alle grote daden die deze kleine stylist heeft verricht. Omdat we de beste Nederlandse middenvelder in de recente geschiedenis niet snel gaan vergeten. En het eren van je helden kun je nooit te vroeg doen, enkel te weinig.

https://www.youtube.com/watch?v=qPUF2dKFC9M

https://www.youtube.com/watch?v=EXXU2MXJB5E

En natuurlijk deze legendarische wedstrijd van alweer acht jaar geleden!

Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

3 comments

Comments are closed.