biertempel-thailand-wat-pa-maha-chedi-kaew

Deze biertempel is de échte reden om in Thailand te backpacken

We kennen allemaal wel iemand die in zijn leven in Thailand backpackt. Je weet wel, om ‘zichzelf tegen te komen’. Maar wij zijn er nu achter gekomen dat dit niet helemaal waar is. Hoewel het Aziatische land bulkt van de culturele verrijkingen is er iets anders waar alle mannen naar verlangen.

Diep in de provincie Sisaket bevindt zich namelijk de ‘Wat Pa Maha Chedi Kaew’. Dat is een boeddhistische tempel die volledig gemaakt is van flesjes Heineken bier! Zet ‘The Million Beer Bottle Temple’ dus snel op jouw bucketlist van reisbestemmingen!

Biertempel Thailand

Het gebouw bestaat nu al meer dan dertig jaar. In 1984 begon de bouw van de tempel en twee jaar later kon je – omringt door groene bierflesjes – jouw waardering voor het boeddhisme laten blijken. Er waren voor dit project meer dan anderhalf miljoen glazen Heineken flesjes nodig, maar dan heb je ook wat!

Je ziet het al: in vrijwel alles is bier verwerkt. De muren, het dak en zelfs in de wc zit bier verwerkt. Het blijft echter niet bij het bier, want ook het nabij gelegen crematorium en de hut van één van de monniken is van het materiaal gemaakt.

Million Beer Bottle Temple

Rest alleen nog de vraag waarom de Thaise gemeenschap dit in vredesnaam doet?! De reden is heel simpel. Oorspronkelijk wilden ze het milieu schoner maken door alle troep op de grond op te ruimen. De Thaise boeddhisten kwamen er echter achter dat het ook goed bouwmateriaal was. En zo werden voornamelijk groene flesjes Heineken en bruine flesjes Chang gebruikt om de tempel succesvol op poten te zetten. Het werd zelfs zo’n groot succes dat er tot 2009 nog twintig tempels met dit materiaal werden gebouwd.

Genoeg gepraat, het is tijd om de foto’s erbij te pakken. Want we kunnen hier wel eindeloos over praten, maar de beelden zeggen in dit geval zoveel meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Diwerent (@diwerent) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ridumi (@ridumi) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door rommy (@rommy.arom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Studio Molinaro Real Estate (@studiomolinarore) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @travellingmuffin op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna and Shyam (@kissisit) op

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: