bier-kampong-gestolen

Kampong in rouw: 120 kratten bier en videotorens gestolen

Er heeft zich een enorm drama voltrokken bij de Utrechtse hockeyclub Kampong. Dieven hebben namelijk een krankzinnig aantal van 120 kratten bier gestolen. Deze zijn allemaal meegenomen uit de koelwagen. Het is nieuws waarbij Vrijmibro de vlag halfstok hangt en wij rouwen dan ook met alle hockeyers mee.

Bier Kampong

Tegenover de website hockey.nl verklaart verenigingsmanager Jans Pijbes hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren. “De dieven hebben 120 kratten met bier meegenomen.” [..] “Toen was hun wagen blijkbaar vol, want er stonden nog kratten buiten die ze hebben achtergelaten.” Het bier was bestemd voor – hoe kan het ook anders – een hockeyfeest. Het levenselixer van iedere hockeyer wordt op deze manier afgenomen en dat kan op geen enkele manier worden goedgekeurd.

Videotorens

De dieven hielden het echter niet alleen bij het bier. Ook de videotorens werden zonder enig pardon meegenomen. Dat zijn torens waar de pers de wedstrijden op filmt. Deze torens zijn zes meter breed en acht meter hoog, maar toch zijn ze op het hoofdveld en veld zeven door dit tuig weggehaald. De schade loopt hierdoor op tot in de vele duizenden euro’s.

Volgens Jans Pijbes is het echt een behoorlijke opgave om deze torens weg te halen. “Voor het afbreken heb je echt wel een aantal mensen nodig.  Onlangs moesten we hem verplaatsen. Toen zijn twee man uren bezig geweest om hem af te breken. De steigerdelen moesten de dieven ook nog over een sloot tillen.”

Lees ook: deze biertypes zitten altijd in jouw vriendengroep

Hockeyclub Kampong is dus terecht in alle staten en het enige wat de Utrechtse vereniging kan doen is kijken of (een deel van) de schade vergoed kan worden. Het is in ieder geval een waarschuwing aan alle andere hockeyclubs (en andere verenigingen) om alles zo goed mogelijk te beveiligen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: