mooiste-goals-oranje-wk

De mooiste doelpunten van het Nederlands Elftal op het WK ooit!

Het is vandaag niet alleen nog één dag voordat het WK voetbal begint, maar ook precies vier jaar geleden dat het Nederlands Elftal toenmalig regerend wereldkampioen Spanje met 5-1 aan de kant zette. Een mooi moment om te kijken naar de mooiste doelpunten die Oranje ooit op het wereldkampioenschap voetbal maakte. Want we mogen er deze keer dan niet bij zijn, maar dat betekent niet dat we niet van het verleden mogen genieten!

Mooiste doelpunten Oranje op WK

1974: Johan Cruijff (tegen Brazilië)

Daar kreeg Brazilië even voetballes! En wie anders dan Johan Cruijff weet op geniale wijze de bal achter Leao te werken. Een prachtige aanval werd op dito wijze afgerond.

1978: Arie Haan (tegen Italië)

Doelman Dino Zoff heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de tweede groepsfase was deze loeier van Arie Haan goed voor de overwinning tegen Italië. Één van de mooiste WK-doelpunten van Oranje ooit!

1998: Dennis Bergkamp (tegen Argentinië)

Niet alleen een legendarisch mooi doelpunt op het WK 1998, maar ook een zeer onderschatte lange bal van Frank de Boer. Hoewel niet iedereen fan is van het commentaar van Jack van Gelder, hebben we het er toch maar bijgezet.

2006: Robin van Persie (tegen Ivoorkust)

Één van de meest ondergewaarde doelpunten van Nederland op het WK. Misschien doordat we de schoppartij tegen Portugal proberen te verdringen, maar deze vrije trap van Robin van Persie blijft briljant en kiezelhard!

https://www.youtube.com/watch?v=8nzoB6T0ckM

2010: Wesley Sneijder (tegen Brazilië)

Is het de mooiste goal aller tijden? Nee, maar wat was het lekker toen Wesley Sneijder gelijk maakte tegen de Brazilianen in 2010. Nog altijd de wedstrijd waar we het liefst op terugkijken tijdens dat WK.

2010: Giovanni van Bronckhorst (tegen Uruguay)

Een enorme poeier van de man waarvan je het niet zou verwachten. De openingsgoal van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay is één van de mooiste WK-doelpunten ooit en blijft in onze geheugens gegrift.

2014: Robin van Persie (tegen Spanje)

Je staat 1-0 achter, wordt volledig weggespeeld door de Spanjaarden en dan geeft Daley Blind opeens voor via de linkerflank en doet Robin van Persie iets onvergetelijks! The Flying Dutchman werd daarna zijn nieuwe bijnaam.

2014: Arjen Robben (tegen Spanje)

Was was het heerlijk om Iker Casillas te zien kruipen bij de 5-1 van Arjen Robben. Niet in de laatste plaats omdat hij vijf jaar daarvoor met zijn teen een zeker doelpunt in de finale voorkwam. Hier kunnen we eeuwig naar kijken en ons nooit vervelen!

Bron beeld: Marcel Oosterwijk

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: