ronald-koeman-bondscoach-oranje

‘Ronald Koeman morgen gepresenteerd als bondscoach’

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is de kogel vrijwel officieel door de kerk: Ronald Koeman wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De KNVB meldt dat er dinsdagmiddag een persconferentie wordt belegd. Daarbij zal naar alle waarschijnlijkheid Koeman het stokje overnemen van Dick Advocaat en Nico-Jan Hoogma de functie van technisch directeur bekleden.

Koeman heeft als trainer al een flink rijtje clubs op zijn naam staan. Hij begon zijn loopbaan als hoofdverantwoordelijke bij Vitesse. Daarna volgden Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton en Everton, waar hij enkele maanden geleden zijn congé kreeg. Sneeuwvlokje, zoals zijn bijnaam luidt, zal Kees van Wonderen, Patrick Lodewijks en Jan Kluitenberg als assistenten meenemen.

Het is niet voor het eerst dat naam van de geroutineerde trainer bij Oranje viel. Tijdens het WK in 1998 was hij al assistent van Guus Hiddink en in 2014 leek het erop dat hij de opvolger van Louis van Gaal ging worden. Dat werd echter diezelfde Hiddink, met Danny Blind als potentiële opvolger.

Mislukt avontuur

Bij het Nederlands Elftal krijgt Koeman de zware taak om Oranje weer naar een hoofdtoernooi te leiden. Normaal gesproken geen moeilijke opgave, ware het niet dat ‘wij’ niet aanwezig waren op het EK 2016 in Frankrijk en over enkele maanden ook verstek moeten laten gaan op het wereldkampioenschap in Rusland. Tel daarbij op dat Arjen Robben heeft afgezwaaid als international en Wesley Sneijder na zijn Qatarese transfer niet meer op topniveau speelt, en je hebt een flinke kluif voor de boeg.

Europees kampioen

Als speler was Ronald Koeman uiterst succesvol. Hij is de enige persoon die voor zowel Ajax, Feyenoord als PSV speler (én trainer) was en daar ook zijn palmares uit wist te breiden. Zijn grootste successen kende hij echter bij Barcelona en Oranje. Bij de Catalaanse ploeg maakte hij in 1992 de winnende treffer in de Europa Cup 1-finale (tegenwoordig Champions League) tegen Sampdoria. Luttele jaren daarvoor pakte hij met het Nederlands Elftal de Europese titel in 1988. Het is dus te hopen dat hij dat kunststukje over enkele jaren weet te herhalen.

Bron beeld: YouTube

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.