mannen-nederland-big-dick-energy

Voorbeelden van mannen met BDE (Big Dick Energy)

Het is een trend die de laatste tijd een enorme vlucht neemt op het internet: ‘Big Dick Energy’ (BDE in het kort). Schrik niet, het gaat hier niet om video’s voor volwassenen, maar om iets heel anders. Het is namelijk een uitspraak van de recent overleden tv-kok Anthony Bourdain. Kort na zijn overlijden werd het aangehaald door verschillende fans, waaronder deze twitteraar hieronder.

Wat is ‘Big Dick Energy’?

We kunnen er in ons hoofd een voorstelling van maken, maar toch leggen we uit wat ‘Big Dick Energy’ precies is. Het gaat hier om mensen die over een overschot aan testosteron en mannelijkheid beschikken (ook al kunnen vrouwen het ook hebben!). Daarnaast zijn ze ook nog eens prettige mensen in de omgang. Het totaalplaatje dus.

We kunnen er hele verhalen aan wijden, maar aangezien de journalistiek ook aandacht aan dit maatschappelijk breed gedragen fenomeen *kuch, kuch* schenkt, geven we het woord aan de publieke omroep.

Tegenover de NOS legt psychologe Roos Vonk het namelijk als volgt uit: “Het is denk ik te vergelijken met dat wat we tien jaar geleden de x-factor noemden.” “BDE hangt samen met zelfvertrouwen, charme en testosteron.” […] “Het zijn mensen waarvan je denkt: hé, daar komt iemand binnen. Expressief, extravert en prettig in omgang.”

Voorbeelden BDE

Nu we (hopelijk) goed hebben uitgelegd wat ‘Big Dick Energy’ precies is, is het tijd om wat voorbeelden te geven. Want iedereen kan het hebben, zowel nationaal als internationaal.

Samuel L. Jackson

Heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Steekt geen energie in het cool zijn, omdat het simpelweg in zijn bloed zit. Zijn acteerwerk in Pulp Fiction is daar het ultieme voorbeeld van.

Tom Hardy

Is niet alleen een enorme bad-ass in Hollywood (kijk maar eens naar Mad Max: Fury Road), maar blijkt ook over enorm veel positiviteit te beschikken. Iemand die hier absoluut niet mag ontbreken.

Zlatan Ibrahimovic

Heeft iemand wel eens de uitspraken van Ibracadabra onder elkaar gezet? Dan weet je al genoeg. Het zou enorm arrogant zijn als hij er niks van kon, maar Zlatan maakt het keer op keer waar! Dan heb je ‘Big Dick Energy’.

Dave Grohl

De zanger van de Foo Fighters heeft alles wat een echte rockster nodig heeft: een rauwe stem, de looks en een enorme hoeveelheid energie en uitstraling! Naast het podium is hij nooit te beroerd om tijd te besteden aan zijn fans. Dan ben je een grote!

Jeff Goldblum

Is helemaal zichzelf, vol aparte trekjes en nukken. Er is helemaal niemand die iets tegen de Jurassic Park-acteur heeft. En alsof zijn looks en positieve uitstraling niet voldoende zijn, besluit de beste man ook nog eens om een jazzalbum te maken. Klasse!

Johan Derksen

Net zoals de andere mannen van Voetbal Inside (binnenkort Veronica Inside). Heeft niet alleen een scherpe tong, maar beschikt ook over de nodige zelfspot en (natuurlijk) voetbalkennis. O ja, en hij heeft altijd zijn mening klaarstaan. Jawel, een man met ‘Big Dick Energy’!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: