deadpool-ryan-reynolds-marketing

Alle marketingstunts die bewijzen dat Deadpool een absolute baas is!

Wie zich ook maar een klein beetje in de filmwereld verdiept, weet dat er één personage is, die qua humor ver boven de rest uitsteekt: Deadpool. Het Marvel-karakter (gespeeld door Ryan Reynolds) is de ongekroonde koning van het internet en social media. In aanloop naar zijn nieuwste film – Deadpool 2 – weet Reynolds iedereen op de meest bijzondere manieren warm te maken voor de nieuwste kaskraker in de bioscopen. De releasedatum voor Deadpool 2 is 17 mei en op de volgende manieren weet de marketingmachine het grote publiek op geniale wijze aan te spreken.

Bob Ross

Er is niks zo rustgevend als de stem en het schilderwerk van ASMR-koning Bob Ross. Zijn video’s worden door velen gebruikt om tot rust te komen en zelfs om in slaap te vallen. Iets waar Ryan Reynolds een loopje mee neemt. Gehuld in zijn kenmerkende rood-zwarte pak en een pruik van de schildermeester neemt hij op hilarische wijze alle kenmerken van Bob op de hak en laat hij en passant ook snel wat beelden van zijn film zien.

Celine Dion

Een beetje film heeft tegenwoordig een goede soundtrack nodig en bij wie kun je dan beter aankloppen dan bij Céline Dion! Ze verzorgde het inmiddels legendarische My Heart Will Go On voor Titanic en ook ditmaal geeft ze acte de présence. Ze laat in de onderstaande clip niet alleen haar vocale kwaliteiten, maar ook haar humoristische kant zien. Een dansende Deadpool om de Canadese maakt de act waanzinnig grappig en het einde is iets wat je absoluut moet zien! “Beat it, Spider-Man!”

O ja, en Canada moet natuurlijk meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Daar twijfelt niemand nog aan na het zien van deze video.

David Beckham

Donderdagmiddag verscheen de meest recente marketingstunt op het internet. Niemand minder dan David Beckham nam met horten en stoten de verontschuldigingen van Deadpool aan, na het eerder belachelijk maken van zijn stem. Let ook vooral op de kleine sneer die in dit filmpje naar het Nederlands Elftal wordt gemaakt. Het ontbreken van Oranje op het WK voetbal in Rusland was voldoende aanleiding om er een grap van te maken. “Ik kan niet wachten om Italië niet tegen Nederland te zien spelen op het WK.”

Hier houdt het echter niet op, want naast deze video’s en de gebruikelijke trailers die voor een film worden uitgebracht heeft Ryan Reynolds ook een fantastisch Twitter-kanaal waar hij zich laat horen. Zo toonde hij onlangs nog de brute afwijzingsbrief die Deadpool kreeg, nadat hij vroeg om mee te doen met The Avengers in de nieuwste film: Infinity War.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: