linkedin-instagram-werk

Naast LinkedIn is ook Instagram belangrijk geworden voor werkgevers

Iedereen die naar werk zoekt of heeft gezocht heeft tot in de puntjes zijn LinkedIn-profiel bijgewerkt. Vorige werkgevers, kleine ‘over mij’, succesvolle vaardigheden; het is allemaal ingevuld om een goede indruk te maken op onze (toekomstige) baas. Maar wat blijkt nu, LinkedIn is niet meer het belangrijkste kanaal waarop werkgevers jou bekijken. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat Instagram nu de kroon spant.

Lees ook: presteer door deze sporten maximaal op kantoor

Volgens de blog Simply Hired bekijkt 29% van de werkgevers iemands LinkedIn, terwijl bijna tien procent meer (38%) naar de Instagrampagina kijkt. Reden hiervoor is dat we op LinkedIn enkel een gelikte pagina zien, die van de professionaliteit barst, maar weinig eigen identiteit heeft. Hoe anders is dat op andere sociale media. We zijn door de Facebook-Cambridge Analytica-rel weliswaar een stuk voorzichtiger geworden met berichten posten, maar dat betekent niet dat het voor ons minder belangrijk is. Zeker op Instagram willen we ons graag van onze stijlvolste en leukste kant laten zien, wat van onschatbare waarde is voor de werkgever van jouw nieuwe baan.

Instagram voor werk

Nu is de vraag: hoe zorg je ervoor dat jouw Instagram-account representatief is? Eigenlijk is het antwoord daarop heel simpel: zorg ervoor dat je interesses aansluiten bij je werk en goed naar voren komen. Ben jij op zoek naar een baan in de horeca? Laat dan nog eens zien hoe handig jij jouw zelfgemaakte gerechten op tafel zet. Of laat zien dat je helemaal vol bent van sport door foto’s van jou in het stadion van je favoriete club te plaatsen. Vergeet alleen niet om jezelf ook van je persoonlijke kant te laten zijn, dat is immers de reden waarom men op de profielen van sollicitanten kijkt.

Wie geen Instagram heeft en meer gefocust is op Facebook, zal er in deze tijden alles aan doen om zo weinig mogelijk gegevens te delen, maar heeft – doordat ze voor werk verschillende pagina’s onderhouden – niet de luxe om zijn of haar pagina te verwijderen. Voor die mensen hebben we onder elkaar gezet hoe je het beste met jouw gegevens omgaat.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: