voetbal-inside-john-mol-veronica

Wat verandert er voor de kijker na de overstap van VI?

Luttele uren nadat John de Mol bekend maakte het ANP over te nemen, kwam hij woensdagavond met nóg een opvallend nieuwtje. De heren van Voetbal Inside, Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, verlaten RTL om het razend populaire voetbalpraatprogramma voort te zetten bij Veronica. Maar wat verandert er nu voor de kijker en wat zijn de reacties van de buitenwereld en van de mannen zelf?

VI op Veronica en VI Oranje

Met ingang van het voetbalseizoen 2018/2019 zal het beruchte drietal in dezelfde studio plaatsnemen, op dezelfde dagen, op hetzelfde tijdstip: half negen. Het enige concrete wat voor de kijker verandert is de televisiezender. RTL7 verliest één van zijn paradepaardjes aan Veronica, wat in handen is van mediamagnaat John de Mol. Voetbal Inside zal nog steeds die ’topshow’ blijven. Lekker man, niets meer aan doen.

Lees ook: vier World Smile Day met René van der Gijp

Wat misschien zal veranderen is de manier waarop ze bij VI nu kunnen omspringen met de beelden van de Champions League. Op dit moment kunnen ze deze beelden nog niet in hun uitzending gebruiken, maar wellicht komt daar volgend seizoen verandering in. De rechten voor het miljardenbal liggen na dit seizoen voor het oprapen, maar vooralsnog heeft nog geen enkele zender een bod uitgebracht, waardoor het misschien achter het kastje verdwijnt. Het kan ook een strategie van De Mol zijn, om de prijs naar beneden te duwen.

De paar Nederlanders die zich komende zomer op het WK voetbal in Rusland verheugen, hoeven voor VI Oranje nog niet te switchen van zender. Dit wordt nog altijd op RTL uitgezonden, waardoor we eerst in een korte zomerstop ons mentaal op de overstap kunnen voorbereiden.

Reacties RTL en René van der Gijp

Met het nieuws dat de drie heren vertrekken bij RTL, heeft het mediabedrijf een persbericht naar buiten gebracht, waarin het meldt dat ze een “grote en succesvolle bijdrage hebben geleverd” aan de opbouw van RTL7. “We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

Tegenover RTL Boulevard verklaart René van der Gijp dat de overstap voornamelijk te maken heeft met de carrière van Wilfred Genee. “Ze hadden niet genoeg voor hem. RTL wilde alleen met VI doorgaan en zag te weinig mogelijkheden. Daar was hij ontevreden over.” Nu John de Mol nieuwe kansen aan Genee biedt, is de overstap een logisch gevolg.

Van der Gijp en Derksen hadden maar één reden om de overstap naar Veronica te maken: “Je moet van mij aannemen dat dit echt voor Wilfred is. Hij zag niet veel toekomst meer daar,” aldus René. “Het is een behoorlijk streberig kereltje, die Wilfred. Als je de beste van Nederland bent, dan wil je toch naar je eigen mogelijkheden kijken.” Eind 2017 won Wilfred Genee de zilveren televizier ster voor Beste Presentator.

Ook op het gebied van salaris is deze move zeer interessant te noemen. Of zoals Van der Gijp het verwoordt: “We blijven in hetzelfde studiootje zitten.” […] “Ik zal er in salaris op vooruit gaan.”

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

3 comments

Comments are closed.