Verwijderde-nummers-Spotify

Jouw favoriete nummers uit Spotify verdwenen? Zo haal je ze terug

Het is niet meer weg te denken uit ons leven: Spotify. Meer dan 140 miljoen gebruikers spelen op de Zweedse streamingsdienst regelmatig muziek af en laten het het liefst de hele dag opstaan. De ultieme vervanging van radio, aangezien bijna elke artiest er te vinden is.

Maar soms zijn er nummers die uit het niets verdwijnen. En laten dat nou net jouw favoriete tracks zijn. Daarom is er hier een kleine gids om te laten zien hoe je op Spotify verwijderde nummers weer kunt vinden.

Artiesten terug op Spotify

Laten we eerst terugblikken op het feit dat bijna elke artiest tegenwoordig op Spotify te vinden is. Zelfs iconen als Taylor Swift, die een haat-liefdeverhouding met de dienst heeft, maakte een paar weken terug bekend haar muziek hiervoor weer beschikbaar te stellen. Alleen artiesten als Jay-Z (die zijn eigen streamingsdienst Tidal heeft), Beyoncé, Dr. Dre en Prince zijn er nog niet te beluisteren.

Nummers terughalen

Toch blijft het fenomeen bestaan dat er uit het niets soms nummers uit je afspeellijst en uit de bibliotheek in het algemeen verdwijnen. Dit heeft twee redenen. Één: Spotify heeft de rechten ervan niet betaald, iets wat bijna niet voorkomt. Twee: de artiesten zelf hebben hun muziek terug getrokken. Dit zijn voornamelijk degenen die overstappen naar exclusieve diensten als Tidal.

Nu we dit allemaal getackeld hebben is het tijd om uit te leggen hoe je simpel deze nummers weer te zien krijgt. Eerst ga je naar ‘Settings’, vervolgens klik je op ‘Display Options’ en daar activeer je ‘Show unavailable songs in playlists’. Dan zijn de nummers weer te zien, met de nadruk op zien. Het luisteren ervan lukt helaas niet meer. Ze worden dan ook niet voor niets in de kleur grijs weergegeven. Voordeel is wel dat je weet welke nummers in eerste instantie weg waren.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags:

2 comments

Comments are closed.