onderzoek-slimme-mensen-alcoholisten

Volgens nieuw onderzoek zijn slimme mensen de grootste drinkers

Ben jij het type dat om half vier ’s nachts een derde fles wodka opentrekt en daarna als cooling down een paar shotjes neemt? Dan ben je niet alleen een alcoholist, maar ook nog eens erg slim! Een nieuw onderzoek van de London School of Economics toont dit namelijk aan. Genoeg reden om vanavond een extra biertje te openen!

Alcoholgebruik

Om erachter te komen of slimme mensen inderdaad meer drinken, is er gekeken naar het alcoholgedrag van duizenden 39-jarigen. Daaruit blijkt dat een enorm aantal mensen dat als ‘slim’ wordt gezien, meer alcohol tot zich neemt.

Uit het onderzoek is namelijk gekomen dat de kans bij mannen 49% zo groot is om vaker te drinken als ze een studie hebben afgerond. Bij vrouwen is dit aantal nog veel groter, want daar staat de teller op maar liefst 71 (!) %.

In het rapport staat dat “hoe hoger opgeleid vrouwen zijn, hoe groter de kans is dat ze op de meeste dagen alcohol drinken en dat ze melden dat ze problemen hebben vanwege hun drinkpatroon.” Daar wordt aan toegevoegd dat “de hoger opgeleiden degenen lijken te zijn die het meest betrokken zijn bij problematische patronen van alcoholgebruik.”

Fins onderzoek

Deze conclusie komt niet helemaal uit de lucht vallen, want in 2013 berichtte een Fins onderzoek iets soortgelijks. Toen werd er een link gelegd tussen broers en zussen en tweelingen en hun drankgebruik. Degene die het eerst een goede spraak ontwikkelde, dronk tijdens hun studententijd verreweg het meest.

Beerpong

Ben je iemand die regelmatig een biertje drinkt en zich ook nog eens in de zomer wil vermaken? Dan heeft Vrijmibro goed nieuws. Je kunt nu namelijk een waar luchtbed bestellen die zo is ingericht dat deze ook te gebruiken is voor beerpong! Ideaal voor jou en je vrienden.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: