Vakantie-eigen-land-tips

In eigen land op vakantie: hoe doe je dat?

Het is hartje zomer, je werkt je in het spreekwoordelijke zweet om met je gezin of met je vrienden op vakantie te kunnen. Lekker met de auto naar Zuid-Frankrijk om het vliegtuig naar een ver en zonnig oord als Hawaï pakken. Voor velen de ultieme droom en een perfecte plek om bij te komen van de lange werkdagen. Maar wat nou als je niet naar het buitenland gaat? Wat nou als je om wat voor reden ervoor kiest om ons mooie kikkerlandje te blijven? Hoe zorg je er dan voor dat je aan het eind van de rit uitgerust terugkeert? Hieronder vind je drie tips die ervoor zorgen dat jouw vakantie in Nederland een groot succes wordt.

Lees ook: Vijf vakantiebestemmingen in eigen land

Ga ergens ver weg

En nee, Curaçao als officiële Nederlandse gemeente telt niet mee, hoe verleidelijk dat ook klinkt. Maar kies er voor om ergens naartoe te gaan waardoor je ver van je vertrouwde omgeving weggaat. Misschien zelfs wel familie. Op die manier ben je letterlijk en figuurlijk ver verwijderd van de dagelijkse sleur. Woon je dus in Amsterdam, dan is de Achterhoek een prima optie. Een andere omgeving, en ook nog eens op grote afstand van je woning.

Leg je telefoon weg

Deze hoef je niet per se in een kluis te leggen of te verstoppen, maar als je de hele dag met een iPhone loopt en die ook als bedrijfstelefoon gebruikt kom je snel in de verleiding om alsnog even je mail te checken. Zorg er dus voor dat je slechts een paar keer per dag (laten we zeggen, maximaal vijf keer) kijkt of je belangrijke appjes en telefoontjes hebt gehad. Zo zorg je voor rust in je hoofd en kun je in eigen land rustig vakantie vieren.

Ga veel dagjes weg

Laten we eerlijk zijn, Nederland is niet zo groot. In een paar uurtjes rijd je zo van Groningen naar Maastricht. Een prestatie waar veel andere landen jaloers op zijn. Het heeft veel nadelen, maar als je op vakantie in eigen land gaat is er één groot voordeel: er zijn veel mogelijkheden tot dagjes uit. Doe dit dus ook! Er zijn meer dan genoeg onontdekte plekken die de moeite waard zijn om ooit te bezoeken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

4 comments

Comments are closed.