brazilie-fifa-19-licentie

Slecht FIFA 19 nieuws: je kunt niet als Brazilië spelen

FIFA 19 zal voor veel spelers niet meer hetzelfde zijn. Niet vanwege de gameplay of het ontbreken van de ‘parkeer de bus’-tactiek, maar omdat het Braziliaanse elftal niet geselecteerd kan worden. Inderdaad, de Seleção, de vijfvoudig wereldkampioen is niet bespeelbaar. Een tragedie voor iedere voetballiefhebber en de (waarschijnlijke) reden is zo mogelijk nog erger.

Licentie landenteams FIFA 19

De reden waarom iedereen aanneemt dat Brazilië als nationale ploeg niet beschikbaar is in FIFA 19, is vanwege de video hieronder. Daarin is te zien hoe alle landenteams in het optiemenu worden langsgegaan. Een prominent land wat hier in ontbreekt is Brazilië. We zien in alfabetische volgorde Bolivia en Bulgarije, wat betekent dat het land wat legendes als Pelé, Garrincha, Ronaldo en Ronaldinho voorbracht er niet bijstaat.

Er is maar één reden te bedenken waarom dit land er niet bij is en dat is vanwege het bemachtigen van de licentie. EA Sports en de Braziliaanse voetbalbond hebben geen overstemming kunnen bereiken, waardoor tientallen miljoenen spelers de dupe zijn.

Dit betekent echter niet dat zowel de Braziliaanse voetballers als de Braziliaanse competitie onbespeelbaar zijn. Deze blijven wel in FIFA 19.

WK-finalist

Je zou denken dat dit het enige sterke, ontbrekende land is, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk nog twee grootmachten die ditmaal verstek laten gaan. De eerste is Uruguay, halve finalist in 2010 en het land van sterspelers Edinson Cavani en Luis Suárez. Het andere is Kroatië, die dit WK nog knap de finale wist te bereiken. Spelers als Luka Modric, Mario Mandzukic en Ivan Perisic zullen dus niet te zien zijn in het rood-wit geblokte tenue van het voormalig onderdeel van Joegoslavië.

Nederlands Elftal

Je zou het bijna vergeten, maar ook Oranje heeft weleens een conflict gehad met EA Sports, waardoor Nederland geen bespeelbaar land was. In FIFA 08 en FIFA 09 werd er voor een middenweg gekozen, door Nederland er wel bij te zetten, maar de spelers allerlei valse namen te geven, zodat de licenties omzeild werden.

Hoe dit probleem wordt opgelost is nog niet bekend, maar daar komen we 28 september achter. Dan zullen veel jongens ‘ziek’ zijn van werk of school om urenlang van hun favoriete voetbalspel te genieten. Ben je benieuwd wat voor evolutie de FIFA-spellen door de jaren heen hebben gemaakt? Bekijk dan hoe dat in deze gruwelijke video wordt vertoond.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: