ontspannen-vakantie-tips

Hoe ontspan je het best op vakantie? (luieren is niet de manier)

Veel werknemers snakken zo langzamerhand naar de zomervakantie. We hebben weliswaar Hemelvaart achter de rug (en Pinksteren komt er dit weekend aan!), maar het is niet hetzelfde als een paar weken helemaal weg zijn van de werkvloer. Voor iedereen is het anders om tot rust te komen. De een gaat reizen door Zuid-Amerika, de ander ligt de hele dag te niksen op het strand en weer een ander is twee weken lang non-stop aan het feesten!

Je zou dus zeggen dat het voor iedereen anders is om een vakantie goed te benutten, maar volgens deze ’toerisme-expert’ is er wel degelijk een succesformule om de stress van werk niet mee te nemen op vakantie.

‘Mentale vermoeidheid

Xinran Lehto onderzocht voor het Journal of Travel Research wat de beste oplossing is om op vakantie van zogenaamde ‘mentale vermoeidheid’ af te komen. Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat je niet in je hoofd blijft malen over werk, terwijl je in Nieuw-Zeeland lekker iets anders aan het doen bent? Één ding is zeker: dagenlang op het strand liggen is niet de oplossing. “Vele dagen op het strand liggen is niet de beste manier om jezelf op te laden. Na een tijdje raak je verveeld en angstig, dan begin je te denken aan werk en dingen die je thuis moet doen. Dat is niet goed voor je gezondheid”, aldus Letho.

Lees ook: de beste vakantiebestemmingen in eigen land

Allemaal leuk en aardig, maar als dat niet helpt, wat dan wel? Volgens Letho zit het geheim in het opdoen van nieuwe ervaringen. “Er moet voldoende variatie in interesses en activiteiten zijn, die diepte hebben om mee bezig te zijn. Dat maakt activiteiten belangrijker dan luieren.”

We gaven al advies over een zorgeloze vakantie als je in eigen land een paar weekjes weggaat, maar het geldt net zo goed voor iedere vakantie: zorg ervoor dat jij je telefoon zo min mogelijk gebruikt. Veel mensen gebruiken deze namelijk ook voor het werk, waardoor je nooit volledig loskoppelt van je negen-tot-vijf-leven. Meer tips om zonder zorgen (in eigen land) op vakantie te gaan lees je hier.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: