micro-vakantie-tips

Wat is een micro-vakantie en hoe voer je die het beste uit?

Het huis schoonmaken, voldoende eten in huis halen, je hond die nog uitgelaten moet worden en dat ene project wat je nog steeds moet afmaken. Als mensen hebben we vaak een hoop zorgen aan ons hoofd. Het zorgt er zelfs voor dat het onze prestaties op werk beïnvloedt. De vraag is dus hoe je ervoor kunt zorgen dat je stressniveau op dat gebied omlaag gaat. Misschien is de oplossing wel een ‘micro-vakantie’. Hier leggen we uit wat een microvakantie is en hoe je die het beste uit kunt voeren.

Tips voor micro-vakantie

Volgens Elizabeth Grace Saunders van Harvard is een micro-vakantie vrijwel hetzelfde als het opnemen van een vrije dag. Soms gaat het zelfs om enkel een middag. Er is echter één groot verschil tussen een dagje vrij en een micro-vakantie: je gaat in dit geval niet met je handdoek naar het strand en vervolgens een boek lezen. Een micro-vakantie heeft als doel om een paar van jouw zorgenkindjes aan te pakken en op te lossen.

Mocht je in de luxe-positie verkeren om bij je werk een (mid)dag vrij te nemen, dan hebben we hier drie tips om van jouw micro-vakantie een succes te maken:

  • Maak een planning: als je van tevoren niet duidelijk voor ogen hebt welke problemen je wilt aanpakken, dan wordt het een lange dag. Maak bijvoorbeeld de dag (of avond) voorafgaand een lijst met de dingen die je gaat doen en hoe je ze gaat doen.
  • Geen afleiding: geen radio, televisie, laptop of smartphone totdat je klaar bent met wat je moet doen (tenzij je die er juist voor nodig hebt).
  • Beloon jezelf: dat betekent aan het eind van de dag met een (extra) biertje op de bank, of uitgebreid en lekker koken voor jezelf. Geef jezelf in ieder geval wat extra voldoening door jezelf te belonen met iets wat je heel graag wilt.

Kies je ervoor om juist wél een weekend of een weekje in eigen land op vakantie te gaan, dan is het tijd om deze tips te lezen om ook écht tot rust te komen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: