amsterdam-stad-millennials

‘Amsterdam één van de beste wereldsteden voor millennials’

Amsterdam blijkt bijna de hemel op aarde te zijn voor de millennials onder ons (de mensen tussen de 20 en 30 jaar). Uit een onderzoek van Nestpick blijkt dat onze hoofdstad op de vierde plek van alle wereldsteden staat. Om te kijken of een stad geschikt is voor de jongvolwassenen onder ons, is er naar enkele andere aspecten gekeken dan normaal. Zo stonden hier criteria als gelijkheid in sekse, ruimte voor start-ups, het uitgaansleven, de huizenprijzen en tolerantie richting immigranten.

Koploper in dit lijstje is Berlijn. De Duitse hoofdstad scoort op vrijwel alle vlakken een perfecte score. Vooral het nachtleven valt er goed in de smaak, met een heuse tien! Ook de LGBTQ-gemeenschap en de ruimte voor start-ups kan er op hoge cijfers rekenen. Amsterdam scoorde op ‘persoonlijke vrijheid en keuze’ een tien en voor de LGBTQ-gemeenschap een 9.9. Daar staat wel weer een 0.6 voor de huizenprijzen en een 1.7 voor het eten tegenover.

Amsterdam is niet de enige Nederlandse stad die in de 100 beste wereldsteden voor millennials staat. Met plekken voor Rotterdam (61), Den Haag (75), Utrecht (77) en Groningen (93) is ons kleine landje prima vertegenwoordigd!

Bekijk hieronder in alle rust de top tien!

Top tien steden millennials

1. Berlijn (Duitsland)

berlijn-millennials

2. Montréal (Canada)

montreal-millennials

3. Londen (Engeland)

Weekend-Londen-Britse-Verkiezingen

4. Amsterdam (Nederland)

amsterdam-stad-millennials

5. Toronto (Canada)

toronto

6. Vancouver (Canada)

vancouver

7. Barcelona (Spanje)

Roadtrip-Zuid-Europa-Barcelona

8. New York (Verenigde Staten)

new-york

9. Köln (Duitsland)

koln

10. Manchester (Engeland)

manchester

De hoge noteringen voor alle Nederlandse steden (en Amsterdam in het bijzonder) is een extra reden om komende zomer een vakantie in eigen land te overwegen. Deze lijst laat andermaal zien dat het in ons land allemaal zo slecht nog niet is. En mocht je niet naar een grote stad willen, dan kun je altijd nog naar een andere stad, zoals Giethoorn.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.