harrison-ford-beste-films

De beste films van de coolste Hollywood-acteur: Harrison Ford

Drie hoeraatjes voor acteur Harrison Ford, want één van de coolste mannen van Hollywood is 75 jaar geworden. De beste man is verantwoordelijk voor een aantal kaskrakers en filmklassiekers die tot de dag van vandaag met veel plezier worden bekeken. We kunnen als liefhebber maar op één fatsoenlijke manier stilstaan bij zijn verjaardag. We werpen een blik op zijn rijke oeuvre en selecteren zijn beste werken.

Beste films Harrison Ford

De titels liggen natuurlijk een tikkeltje voor de hand, maar ze zijn zó iconisch dat we er gewoon niet omheen kunnen. Desondanks hebben we Apocalypse Now niet genoemd, omdat hij daar ‘slechts’ een bijrol speelt. Die film wordt gedomineerd door andere grootheden als Martin Sheen en Marlon Brando. Toch zijn deze vijf werken stuk voor stuk films waar Harrison Ford met een trots gevoel op terug mag kijken.

‘Star Wars’-franchise

Alle jongens wilden bij het zien van deze legendarische reeks Han Solo zijn. Dat is gewoon een feit. Hij is de man die zo zijn eigen regels heeft, bestuurt de Millennium Falcon en beschikt met Chewbacca over de best denkbare partner. Alleen Harrison Ford kan dit personage goed invullen.

‘Indiana Jones’-franchise

Een archeoloog die de meest fantastische avonturen meemaakt. Alleen Steven Spielberg kan daar verantwoordelijk voor zijn. En als Harrison Ford dan ook nog eens met geweldige oneliners en geïmproviseerde stukken komt, weet je dat je goud in handen hebt. The Kingdom Of The Crystal Skull zullen we even vergeten, maar van de oorspronkelijke trilogie kun je nooit genoeg krijgen!

‘Blade Runner’

Als Rick Deckard gaat hij in een dystopische wereld op jacht naar ‘replicanten’ (robots die zich voordoen als echte mensen). Een science fiction film die er gevaarlijk realistisch uitziet. Het heeft enkele memorabele momenten, vooral die afsluitende monoloog van Roy Betty (gespeeld door Rutger Hauer). Blade Runnner 2049 is ook absoluut de moeite waard om te kijken, al is zijn rol daarin iets minder groot.

‘The Fugitive’

Docter Richard Kimble wordt onterecht beschuldigd van de moord op zijn vrouw, maar weet vrij te komen en slaat op de vlucht. Wat volgt is een achtervolging waarbij je telkens op het puntje van je stoel zit. Met Tommy Lee Jones als tegenhanger weet je dat je met deze twee topacteurs een film van formaat te zien krijgt.

‘Witness’

We kunnen de film waarvoor hij een Oscar nominatie kreeg natuurlijk niet laten ontbreken! De thriller uit 1985 gaat over een jongen in de amish gemeenschap, die getuige is van een moord. Aan Harrison Ford in de rol van John Book de taak om de dader te achterhalen.

Harrison Ford is niet de enige acteur van wie we zijn beste rollen onder elkaar hebben gezet. Dit deed Vrijmibro eerder bij Dustin Hoffman, die toen zijn tachtigste verjaardag vierde. Zijn beste films wil je ook zeker niet missen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: