Dustin-Hoffman-beste-films

De beste films van method-acteur Dustin Hoffman

Hij wordt niet voor niets gezien als één van de beste acteurs aller tijden. Dustin Hoffman mag vandaag maar liefst 80 kaarsjes uitblazen en wat heeft hij in al die jaren veel bereikt. De acteur maakte zijn entree in de filmwereld in 1967 en direct was het raak.

Voor zijn rol in de film The Graduate werd hij genomineerd voor een Oscar. Niet slecht voor iemand met, op dat moment, weinig tot geen ervaring.

In de jaren die volgden ontwikkelde Hoffman zich tot een briljant acteur en niet in de laatste plaats om zijn ‘method-acting’. Kreeg hij een rol voor een film, dan deed hij er alles aan om zich zo veel mogelijk te verplaatsen in dat karakter. Iets wat hem veel successen opleverde.

Zo schitterde hij onder andere als vrouw in de Tootsie en sliep hij voor de film Marathon Man drie dagen niet, zoals zijn personage dat in het script ook deed. Alles om de rol zo perfect mogelijk te maken.

Beste films Dustin Hoffman

Het resultaat van zijn harde werk is een oeuvre waar iedereen vreselijk jaloers op is. Op dit moment doet hij het rustig aan (en geef hem eens ongelijk), maar wat zouden we hem graag nog op het witte doek willen zien! Misschien een rolletje in de nieuwste film van regisseur Quantin Tarantino?

Hoe dan ook, om de tachtigste verjaardag van Dustin Hoffman te vieren is het tijd om je te verblijden met een lijst van zijn beste films.

The Graduate

Midnight Cowboy

All The President’s Men

Marathon Man

https://www.youtube.com/watch?v=VE5iL1NleM4

Kramer vs. Kramer

Tootsie

Rain Man

Bron foto: Screenshot The Graduate

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

2 comments

Comments are closed.