bierprijzen-amsterdam-halve-liter

Infographic toont aan: bierprijzen Amsterdam helemaal niet duur

We blijken in Amsterdam (en in de rest van Nederland) helemaal niet zoveel voor bier te betalen als dat we denken. Hoewel we steen en been klagen over de pils-prijzen, is het in andere landen nog veel duurder. Flourish bracht mooi in kaart hoe duur het bier over de hele wereld is. Conclusie: Amsterdam hoort hier slechts bij de middenmoot.

Bierprijzen Amsterdam en Europa

Voordat we in de stress schieten over de bierprijzen die je hieronder ziet, is er een disclaimer. Het gaat hier niet over een normaal biertje dat je op een terrasje bestelt, maar over een halve liter. Daardoor zijn de prijzen hoger dan normaal. We kunnen rustig stellen dat je in Praag goedkoop uitkomt, want daar betaal je nog geen anderhalve euro! In Amsterdam rekenen ze voor een halve liter bier € 5,25 en in Scandinavië maken ze het helemaal bont. Daar betaal je makkelijk meer dan zes euro, al is het in Noorwegen helemaal niet meer te doen.

De landen die hieronder staan zijn alleen Europees, maar wie verder naar beneden scrolt ziet een overzicht van de bierpijzen over de hele wereld. De landen staan gesorteerd van goedkoop naar duur.

Praag (Tsjechië): € 1,38
Warschau (Polen): € 2,24
Lissabon (Portugal): € 2,41
Istanboel (Turkije): € 3,19
Berlijn (Duitsland): € 3,36
Brussel (België): € 3,88
Frankfurt (Duitsland): € 3,96
Moskou (Rusland): € 4,05
Athene (Griekenland): € 4,39
Madrid (Spanje): € 4,91
Edinburgh (Schotland): € 5,17
Amsterdam (Nederland): € 5,25
Milaan (Italië): € 5,60
Kopenhagen (Denemarken): € 5,77
Dublin (Ierland): € 6,12
Helsinki (Finland): € 6,12
Londen (Engeland): € 6,20
Parijs (Frankrijk): € 6,30
Stockholm (Zweden): € 6,30
Oslo (Noorwegen): € 8,87

Bron: Biernet

Bierprijzen hele wereld

Er is natuurlijk niet alleen maar gekeken naar Europa. Ook in Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika zijn de bierprijzen onder de loep genomen. Ook daar zitten er behoorlijke verschillen in de prijs. In de kaart hieronder is te zien wat alles kost. Hiervoor moet je echter wel op je computer kijken en vervolgens met de muis over de rood aangegeven steden gaan. Dan zie je de prijs voor een halve liter bier.
.

Verblijf je momenteel in Rusland voor het WK voetbal? Dan heb je geluk, want het blijkt dat je daar voor een goudgele rakker bijzonder weinig hoeft te betalen. Mede door de stand van de roebel is bier daar voor een prikkie te krijgen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: