Blade-Runner-2049-opbrengsten

Nee, de eerste opbrengsten van Blade Runner 2049 vallen niet mee

Blade Runner 2049 kreeg van links tot rechts laaiend enthousiaste recensies, meer dan voldoende aandacht in de pers en scoort met een voorlopige 8,6 op het IMDB bijzonder hoog. Toch is er één ding wat achterblijft: de opbrengsten. De cijfers van het eerste weekend dat de film in de bioscopen te zien is, vallen niet mee. De remake van de klassieker uit 1982 leverde in Amerika 31 miljoen dollar op, terwijl de film in meer dan 4000 zalen te zien was. En dat is niet zo erg, ware het niet dat het budget om de film te maken zo’n 185 miljoen dollar bedroeg.

Trailers en promotie

Hoewel de mensen nog niet massaal naar de bioscoop rennen om de film te bekijken, was er meer dan genoeg promotie om de film onder de aandacht te brengen. En met succes. Zo werd de trailer hieronder (waarin te zien is hoe de dystopische wereld er in 2036 uitzag, een overbrugging tussen 2019 en 2049) bijna twee miljoen keer bekeken.

Daarnaast waren er ook de reguliere trailers te zien. Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright en ‘onze eigen’ Sylvia Hoeks lieten zien dat met deze sterrencast Blade Runner 2049 een ongekend succes zou worden (wie trouwens de trailer nog niet heeft gezien, klik hier). Voorlopig is dat nog niet het geval. Maar niet getreurd, want het origineel van regisseur Ridley Scott had ook jaren nodig om het krediet te krijgen die het verdiende. Er is dus nog hoop!

Bron: ThePlaylist
Bron beeld: Filmdepot

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

One comment

Comments are closed.