Zlatan-Ibrahimovic-Tweet-LA-Galaxy

Vertrekt Zlatan naar LA Galaxy? ‘Zijn’ tweet zegt van wel

Een simpele tweet zorgde ervoor dat het voetbalwereldje op zijn kop stond. Het kledingmerk van Zlatan Ibrahimovic, A-Z Sportswear, plaatste een bericht op het sociale medium met de tekst ‘The journey continues’. Daaronder was een foto te zien van de Zweedse superspits met de tekst ‘Welcome to Los Angeles’. Lijkt allemaal onschuldig, maar het kan zomaar een hint naar de nieuwe bestemming van Zlatan zijn: LA Galaxy. Een Amerikaans avontuur lonkt.

Transfervrij

De geruchten over een transfer van ‘Ibracadabra’ komt niet helemaal uit de lucht vallen. Verhalen over een verblijf in de States kwamen op gang nadat Ibrahimovic in het Europa League-duel tussen Manchester United en Anderlecht een zware knieblessure opliep. Er werd voor de 35-jarige spits het ergste gevreesd. Einde Manchester United? Misschien wel einde carrière? Tot het laatste kwam het gelukkig niet, maar zijn aflopende contract bij United werd niet verlengd. En dus is Zlatan vanaf 1 juli vrij om te gaan en te staan waar hij wil.

Een aantal clubs werden als nieuwe bestemming genoemd. Een terugkeer naar Ajax zou in de maak zijn, een derde termijn in Milaan of afsluiten bij Real Madrid, het passeerde allemaal de revue. Toch belandde de naam van Los Angeles Galaxy het vaakst in de geruchtenmachine. En laten we eerlijk zijn, het is een prachtige club om af te bouwen.

LA Galaxy

Wat weten we eigenlijk van LA Galaxy? De club werd in 1995 opgericht en slijt hun potjes in de MLS, het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Dit doen ze in het StubHub Center, dat plek biedt aan 27.000 toeschouwers. Hun échte bekendheid kwam echter toen David Beckham er in 2007 een contract tekende. Daarna volgden nog vele sterren, zoals Steven Gerrard, Ashley Cole, Robbie Keane en Nigel de Jong. Met andere woorden: de perfecte club voor een man als Zlatan Ibrahimovic om heen te gaan.

En Amerika (en Los Angeles in het bijzonder) is natuurlijk een veel betere plek om in de nadagen van je carrière te voetballen dan Qatar, China of India.

Champions League

Ondanks zijn rijke loopbaan is er één prijs die Zlatan nooit wist te pakken: de Champions League. Oké, hij pakte dit seizoen de Europa League tegen Ajax, maar dat is niet hetzelfde. Neemt niet weg dat hij (terecht) als één van de beste voetballers van dit moment wordt beschouwd. Bij Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United pakte hij talloze prijzen en scoorde hij de ene na de andere wondergoal, voor club én land. Een paar van die pareltjes staan hier, speciaal voor jou, onder elkaar. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen!

https://www.youtube.com/watch?v=yzvQCbdAIZQ

Bron foto: Instagram A-Z Sportswear

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

3 comments

Comments are closed.