Ajax-Europese-Supercup

Is voor Ajax een Europese Supercup in de maak?

Wekenlang hebben Ajacieden ernaar uit gekeken en nu is het eindelijk zover: Ajax speelt vanavond de Europa League-finale tegen Manchester United. In Stockholm zal na negentig (of 120) minuten bekend zijn of de godenzonen hun zevende Europese trofee mogen bijschreven of the mancunians met de beker aan de haal gaan. Hoewel de focus volledig op deze speciale wedstrijd ligt, is het interessant om iets verder te kijken. Bij winst van Ajax is het Europese sprookje nog altijd niet ten einde.

Europese Supercup

Het is een prijs die vaak vergeten wordt, maar desondanks een prestatie van formaat is. Mocht Ajax beslag leggen op de Europa League, dan mag het zich opmaken voor een wedstrijd om de Europese Supercup. Tegenstander daarvoor is nog niet bekend, maar aangezien hun opponent de winnaar van de Champions League is, wordt het Real Madrid of Juventus.

Wie denkt dat de finale traditiegetrouw in Monaco wordt gespeeld heeft het mis. Sinds 2013 wordt de locatie op een willekeurige plek aangewezen. Dit jaar vindt die in het Macedonische Skopje plaats.

Ajax

Voor Ajax is dit duel geen onbekend terrein. De Amsterdammers wonnen de cup maar liefst drie keer, één keer waren ze de runner-up. De eerste twee edities van de Europese Supercup wonnen ze glansrijk van Glasgow Rangers (1972) en AC Milan (1973). Eén keer ging het mis. Dat was in 1987, toen FC Porto over twee wedstrijden te sterk was.

De laatste keer dat de Amsterdamse formatie deze beker op zijn naam schreef, was in 1996. Toen werd met speels gemak Real Zaragoza aan de kant gezet. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen en eerst genieten van de finale van de Europa League!

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

 

Category: Sport

Tags: