type-bierdrinkers-vriendengroep

Deze zes biertypes zitten in jouw vriendengroep!

Het is van 24 mei tot 3 juni de Week van het Nederlandse bier. Dat betekent een week vol activiteiten door heel Nederland die te maken hebben met, je raadt het al, bier! Zo zijn er pubquizzen, bierproeverijen, brouwerijbezoekjes en zelfs lezingen te vinden door ons hele land. Wanneer je met je vrienden naar deze evenementen gaat, zal het je opvallen dat zij allemaal een bepaalde rol gaan aannemen tijdens het drinken van die gouden rakkers. Rollen die je misschien al eerder zijn opgevallen, maar deze week bijzonder prominent naar voren gaan komen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

1. De pilsbaas

De motor van de groep. Degene die alles wil doen en meemaken en ogenschijnlijk nooit dronken wordt. Iemand die je, terwijl jij al slapende aan de bar hangt, om vier uur ’s ochtends vraagt of je nog een lekker karmelietje lust, voordat we naar huis gaan. Deze persoon wil je eigenlijk altijd om je heen hebben, maar niet als je eigenlijk al teveel gezopen hebt. De pilsbaas weet niet van ophouden. Zijn lever is van staal, maar als je hem ook maar een slokje van iets anders dan bier geeft, ligt hij er linea recta af.

2. De gierigaard

Onmisbaar, maar oh zo hatelijk. De gierigaard haalt geen rondjes, hij krijgt ze. “De volgende haal ik wel”, is zijn lijfspreuk maar handelt er nooit echt naar. En het vervelende is dat ‘ie vaak precies weten hoe hij er onopvallend mee weg komt. “Ik heb de parkeertickets gekocht” en “ik sta nog in de plus op WieBetaaltWat” zijn dingen die je elke avond zal horen.

3. De kenner

Degene met verstand van zaken. Je hoeft hem niet mee te nemen naar de lezingen, want hij weet het toch wel beter. En ja, mannen zijn inderdaad betere bierproevers dan wijnproevers. Je zal hem geen pils aan zien raken, oh nee. Alleen IPA’s, tripels en ander speciaalbier. Hij zit stampvol kreten als “zoete afdronk” en “gulle houtnoten” maar vaak heeft hij zijn kennis alleen van Wikipedia-artikelen. Als je echt geïnteresseerd bent in speciaalbieren zou ik alsnog naar een van de lezingen of masterclasses gaan.

4. De kleine speler

Ligt er na drie bier vanaf en wil na een uurtje of twee naar huis. De kleine speler had eigenlijk nooit zin om te gaan zuipen maar wist zich toch over te halen door de pilsbaas. Met ingebakken tegenzin en een zwakke bodem zal je hem niet echt door zien drinken. De gierigaard zal hem als voorbeeld nemen, want “als hij zijn bier nog niet op heeft, kan ik beter nog even wachten met dat rondje”. Je zou ‘m eigenlijk thuis willen laten, maar zijn cynische gezeik is toch best vermakelijk.

5. De grote speler

De persoon heeft er eigenlijk net iets teveel zin in. Hij praat al een week over dat ene bierfestival in de groepschat en tagt iedereen in Facebook-updates van de organisatie. Niemand liket het, maar dat maakt hem niets uit. Hij gaat er vol voor. Wanneer de dag dan eindelijk daar is, daagt hij iedereen uit voor een riet adt in de eerste 10 minuten dat jullie daar zijn. Vervolgens verdwijnt hij naar een wc waar hij weinig, tot niet, meer uit komt. Op het einde van de avond mag je hem naar huis dragen. Hij weet hij de volgende dag niks meer van zijn geliefde festival.

6. De charmeur

Van bescheiden jochie transformeert hij in de alledaagse Romeo. Na een biertje of twee gaat zijn zelfvertrouwen (en libido) door het dak en begint hij zijn pick-uplines in het rond te spuwen als een kapotgeslagen brandweerslang. Het lukt hem vaker niet dan wel, maar als er dan een doelwit voor hem valt, hoor je er nooit meer het einde van. Je zal hem de hele dag weinig zien, want hij staat alleen maar met willekeurige vrouwen te praten die eigenlijk niets met hem te maken willen hebben. Of het nou wil lukken of niet, tijdens de autorit naar huis ga je hem alleen maar horen opscheppen over fictieve gebeurtenissen.

Mocht de charmeur wel degelijk beet hebben, dan is het maar goed dat hij een aantal pilsjes achterover heeft getikt. Bier zorgt er namelijk voor dat je bedprestaties omhoog schieten! Reden genoeg om er deze week nog minimaal eentje open te trekken!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: