wijn-proeven-mannen-vrouwen

Dit is waarom mannen slechtere wijnproevers zijn dan vrouwen

Heb je het over een wijnproeverij, dan gaan je gedachtes al snel naar een klein chateau in Zuid-Frankrijk. En om het nog wat realistischer te maken, toveren we er nog een stel oude Fransen bij met een snor en baret waar zelfs Ilja Gort niet tegenop kan. Het is het ultieme stereotype van de gemiddelde wijnproever, maar een nieuw onderzoek gooit dit volledig overboord. Nu blijkt namelijk dat vrouwen veel betere wijnproevers zijn dan mannen.

Wijn is emotie

Een studie van Food Quality and Preference toont aan dat vrouwen beter kunnen oordelen over de smaak van een glas wijn dan mannen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat mannen veel te veel hun emoties laten meespelen. 208 mensen namen deel aan het onderzoek en aan hen werd gevraagd om blind zes verschillende wijnen te testen: één rosé, twee witte wijn en drie rode wijnen. Intussen werd onderzoek gedaan naar de relatie tussen smaak en het gevoel wat erbij komt kijken. Conclusie: mannen ervaren meer emoties tijdens het proeven, terwijl vrouwen veel makkelijker de wijnen uit elkaar weten te houden.

Het onderzoek staat bepaald niet op zichzelf, want er zijn veel andere studies die dit onderstrepen. Zo is eerder ontdekt dat vrouwen een significant beter reukorgaan hebben en datzelfde orgaan is ook een stuk scherper, waardoor er sneller onderscheid wordt gemaakt in smaken.

Cognac en whisky

Wie weinig verstand heeft van wijn, maar wel een connaisseur is op het gebied van cognac en whisky, kan zijn carrière naar grote hoogtes stuwen. Bij Emirates is er namelijk sinds kort een ware proeverij in het vliegtuig, zodat jij ongegeneerd jouw kennis kunt spuien.

Bron beeld: Zachariah Hagy

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: