heineken-tikkie-nicolette-dam

#Heinekentikkie, hoe schop je een biertje tijdens de vrijmibo open?

Nicolette van Dam heeft in de hele wereld een ware rage gelanceerd. Vorige week verscheen een video op haar Instagram-profiel waar te zien was hoe ze zichtbaar achteloos een tweetal biertjes open schopte. Met de tekst “Ready for tonight” doelde ze op een avondje Songfestival kijken, maar pas enkele dagen erna werd een hype geboren.

Tekst gaat hieronder verder.


Overigens is Nicolette niet de eerste die dit met succes uitoefende. Dit meisje kan er namelijk ook wat van!

#Heinekentikkie

Doordat de biertjes die ze in haar hand houdt overduidelijk van Heineken zijn, is de hashtag #heinekentikkie geboren. Het bedrijf roept iedereen op om dit (op een veilige) manier te doen. En met succes. Het filmpje van Nicolette van Dam is inmiddels al 1,4 miljoen keer bekeken en met bijna 2.000 reacties kun je gerust stellen dat dit een move is die komend weekend veelvuldig wordt uitgetest.

Biertje open schoppen

De grote vraag is nu: hoe schop je met eenvoud een biertje open? Voor de vrijdagmiddagborrel is het immers niet onaardig om een dergelijke truc uit te voeren. Een betere manier om indruk te maken bij je collega’s is er immers niet. Welnu, houd met je hand twee bierflesjes aan de bovenkant vast, waarna je met de hak van je schoen tegen de onderkant schopt. Let hierbij wel op dat je de biertjes zo houdt, dat je de ene dop van het flesje onder de rand van de ander zet. En logischerwijs schop je dan ook tegen het flesje waarvan de dop onder de rand zit. Veel oefenen, en klaar is kees!

Let trouwens ook op dat je flesje altijd overstroomt bij het doen van de #heinekentikkie. Doordat je een trap aan de onderkant geeft wordt de druk te groot, waardoor het bier er alles aan doet om te ontsnappen!

Bron beeld: Christian Gertenbach

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: