joga-bonito-videos-filmpjes

Pure nostalgie: ken jij nog alle video’s van Joga Bonito?

Het is tijd om weer eens van de mooie kant van het voetbal te genieten! Vandaag de dag bestaat het wereldje uit torenhoge salarissen, sneaky zaakwaarnemers en corrupte bobo’s en daardoor gaat de magie van het spelletje vaak verloren. Dit was tien à vijftien jaar geleden nog heel anders. Dat was de tijd waarin Joga Bonito het kersverse YouTube bestormde met filmpjes voor de échte voetballiefhebbers. Om dat magische gevoel opnieuw te grijpen, zetten we hieronder alle filmpjes van destijds onder elkaar.

Joga Bonito video’s

Joga Bonito (Portugees voor The Beautiful Game aka Het Mooie Spelletje) is een onderdeel van Nike dat vooral de schoonheid van het voetbal uitlicht. Zij pleiten ervoor om voetbal terug te brengen naar de pure basis. Duikelaars, valsspelers en dieven worden uitgesloten. In plaats daarvan ligt de focus weer ouderwets op het pleintjesvoetbal en het tonen van jouw kunsten.

In 2005 en 2006 bracht Joga Bonito dit door middel van inmiddels razend populaire video’s tot volle wasdom. Met Manchester United-legende Éric Cantona aan het roer zien we hoe onder meer Ronaldinho, Thierry Henry en Cristiano Ronaldo zich in deze filmpjes uitleven.

Thierry Henry

Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo

Ronaldinho

De Braziliaanse Seleção

Het zal geen toeval zijn dat kort daarna de eerste FIFA Street-game in de winkels lag. Het spoorde iedereen aan om meer te focussen op het straatvoetbal en al het plezier wat erbij komt kijken. De kans dat dit spel een comeback maakt is niet zo groot. De laatste versie uit 2012 scoorde niet goed, waardoor we het ‘slechts’ met de reguliere FIFA-spellen moeten doen. In de tussentijd blijven wij genieten van deze prachtige filmpjes van Joga Bonito!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: