ajax-real-madrid-internazionale

De Vrijmibro Online Pubquiz #3: alle Nederlandse doelpuntenmakers in de CL-finale

It’s quiztime! Voor de derde keer test Vrijmibro alweer jouw kennis, ditmaal op het gebied van voetbal. Aanstaande zaterdag is namelijk de langverwachte Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool. Een treffen tussen de gelauwerde, Madrileense ‘BBC-voorhoede’ (Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale) en de ‘new kids on the block’: Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino.

De vraag is wie in 2018 de ‘cup met de grote oren’ omhoog mag houden. Zal Liverpool voor het eerst sinds het ‘wonder van Istanbul’ in 2005 zegevieren of slaagt de ploeg van Zidane erin nog altijd in Europa heersen en voor de derde keer op rij het miljardenbal op haar naam schrijven? Om jou alvast warm te maken voor deze finale testen we jouw CL-kennis. Want in de loop der jaren hebben heel wat Nederlanders de Champions League op hun erelijst mogen bijschrijven, maar veel exclusiever is het groepje Nederlanders dat ook in de finale wist te scoren! Aan jou de taak dus om alle 12 spelers op te noemen. Druk op ‘play’ om te beginnen en probeer binnen drie minuten alle twaalf namen te raden.

PS: Marco Asensio Willemsen is leuk geprobeerd, maar tellen we in dit geval niet mee. De Spanjaard – die vorig jaar tegen Juventus in de slotminuten scoorde – heeft weliswaar een Nederlandse moeder, maar speelt ‘gewoon’ voor de Spaanse ploeg.


Benieuwd naar de andere online pubquizzen van Vrijmibro. Klik dan hier om ze allemaal te spelen. Misschien weet jij wel nog veel meer over de KNVB Beker of de startgrid van de Formule 1. Laat zien hoeveel kennis jij daarvan hebt en daag direct jouw vrienden uit, om te kijken wie de hoogste score heeft!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: