ajax-real-madrid-internazionale

Waarom iedereen wil dat Juventus de Champions League wint

Vanavond maken de twee beste ploegen van Europa uit wie zich het komende jaar titelhouder van de Champions League mag noemen. Wordt het Real Madrid of Juventus? De beste aanval tegen de beste verdediging. Gaat Zinedine Zidane tegen zijn oude ploeg schitteren of laat Massimiliano Allegri Juve voor het eerst sinds 1996 (toen ze Ajax versloegen) juichen? Hoewel iedere voetballiefhebber vooral op een mooie wedstrijd wacht, kun je er niet omheen dat ‘De Oude Dame’ uit Turijn de gunfactor heeft. En wel om deze vijf redenen.

Laatste keer oude logo

Vanaf komend seizoen neemt Juventus afscheid van het historische logo, om verder te gaan met een nieuw ontwerp. Ontwerp ja, want een logo kun je het moeilijk noemen. Hoe mooi zou het dus zijn om op een waardige manier je laatste wedstrijd met dit logo te spelen?

Juventus-logo

 

Gianluigi Buffon

Al jaren één van de beste keepers ter wereld, maar nooit wist hij de ‘cup met de grote oren’ te winnen. Hij werd wereldkampioen, won oneindig veel landstitels, maar een Europese prijs bleef uit. Iedereen gunt het hem, de man de altijd vol hartstocht elke wedstrijd ingaat en de meest geweldige saves heeft, dus waarom nu niet?

Eigen BBC

Real Madrid mag dan wel hun BBC (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo) hebben, maar wat dacht je van Juventus? Bonucci, Barzagli en Chiellini is een achterhoede waar je als spits ’s nachts wakker van ligt. Verdedigers die ten koste van alles de bal willen veroveren en je nooit zullen laten scoren, daar houdt iedereen van.

‘Wraak’ van Gonzalo Higuain

Verloor bij Real Madrid de concurrentie van Karim Benzema en vertrok naar Napoli. Daar richtte de Argentijn zich op om uit te groeien tot een spits van wereldklasse. Het is dan ook niet voor niets dat hij afgelopen zomer voor 90 (!) miljoen euro naar Juve verkaste. En ook hier scoort hij er lustig op lus, met meer dan dertig treffers in zijn debuutseizoen.

Van Serie B naar de Champions League

Tien jaar geleden speelden ze nog in de Serie B na een groot schandaal met het omkopen van scheidsrechters. Toch bleven enkele grote namen als Buffon, Nedved, Del Piero en Camoranesi de club trouw en kijk waar ze nu staan! Een prestatie van formaat die nu een ultieme bekroning verdient.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.