will-smith-wk-lied

Will Smith zet nu al WK op zijn kop met ‘Live It Up’!

Het officiële WK-lied voor komende zomer in Rusland is bekend! We wisten al dat één van de coolste mensen – Will Smith – zich ermee ging bemoeien en nu staat het eindresultaat online en is ‘ie door iedereen te beluisteren. Live it Up, wat Will Smith samen met Nicky Jam en Era Istrefi heeft ingezongen, zorgt ervoor dat je als Nederlander toch nog zin krijgt in het grootste voetbaltoernooi ter wereld. Hieronder kun jij ‘m als eerste luisteren.

Andere ‘voetbalnummers’

Oké, het is voor Will Smith moeilijk om zijn roemruchte Gettin’ Jiggy Wit It (waarmee hij onder meer in een farao-kostuum zijn moves toont) te evenaren, maar dit nummer is veel beter dan het gemiddelde WK-nummer. Tuurlijk, in 2010 bracht Shakira het altijd vrolijke Waka Waka uit, maar daar houdt de lijst alweer bijna op. Wij zetten even een paar toppers en floppers op een rijtje:

Top:

Shakira – Waka Waka (WK 2010)

Leuk, vrolijk en je krijgt direct zin om met vrienden op straat een potje te ballen. Niet voor niets is dit nummer op YouTube als 1,8 miljard keer geluisterd. Een tijdloos nummer!

Nelly Furtado – Força (EK 2004)

Ook hier krijg je spontaan de neiging om het eerste veldje dat je ziet met een bal te betreden. Staat weliswaar niet per se bekend als een EK-nummer, maar is niet minder leuk om naar te luisteren!

Dario G – Carnaval de Paris (WK 1998)

In één woord: legendarisch. Nooit meer zal een nummer voor een eindtoernooi in het voetbal zo iconisch zijn als deze. Wordt nog altijd voor veel andere reclames en compilaties gebruikt.

Flop:

David Guetta ft. Zara Larsson – This One’s For You (EK 2016)

Niet alles wat David Guetta aanraakt verandert in goud. Dit nummer met de Zweedse beauty Zara Larsson heeft alleen een bijzonder irritante beat. Iets wat we bij ieder reclameblok te pas en te onpas een maand lang aan moesten horen.

K’NAAN – Wavin’ Flag (WK 2010)

Is het een slecht nummer? Niet echt, maar bij dit nummer krijgen we spontaan flashbacks naar de gruwel van het WK in Zuid-Afrika: de vuvuzela. Snel vergeten dus!

WK Rusland

Het WK begint op donderdag 14 juni met de altijd spannende * kuch, kuch* openingswedstrijd Rusland – Saoedie Arabië en zal tot en met zaterdag 15 juli doorgaan. Als Nederland zijnde kunnen we Oranje helaas niet aanmoedigen, maar niet getreurd: er zijn veel meer andere wereldtoppers die ook Rusland moeten laten schieten. Zo hebben favorieten Spanje, Frankrijk, Brazilië en Duitsland dermate veel toppers buiten de selectie gehouden, dat het voor Vrijmibro reden genoeg was een speciaal elftal op te stellen. Bekijk daarom hier nog eens het wereldelftal vol thuisblijvers, met ruimte voor Fàbregas, Icardi en David Luiz!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: