arsene-wenger-stopt-arsenal

BREEK: Arsène Wenger vertrekt bij Arsenal

Na 22 jaar trouwe dienst zwaait Arsène Wenger af bij ‘zijn’ Arsenal. De 68-jarige Fransman verlaat op deze manier via de voordeur de Engelse topclub, met de kans om nog een Europese prijs te pakken: de Europa League. Aan het einde van het seizoen hangt hij zijn typerende lange jas aan de wilgen.

In een statement op de website van Arsenal laat Le Professeur weten dat hij dankbaar voor alle trouwe dienst bij The Gunners. “Na zorgvuldige overweging en na discussies met de club, denk ik dat dit het juiste moment is om terug te treden aan het einde van het seizoen”, aldus Wenger. Ook laat hij weten dat het allerminst een makkelijke beslissing was, maar dat hij iedereen dankbaar is voor de 22 jaar dat hij trainer mocht zijn. “Ik wil de technische staf, de spelers, de voorzitter en de fans bedanken die deze club zo speciaal maken.”

Stan Kroeke, grootaandeelhouder van Arsenal, laat weten dat het besluit van Wenger om te vertrekken hem aan het hart gaat. “Dit is één van de moeilijkste dagen die we ooit hebben gehad in al onze jaren in de sport. Één van de belangrijkste redenen waarom we met Arsenal in aanraking kwamen, was vanwege wat Arsène binnen en buiten het veld naar de club heeft gebracht. Zijn lange levensduur en consistentie gedurende zo’n langdurige periode op het hoogste niveau van het spel zal nooit worden geëvenaard.”

Wenger Out

Na jaren gemor van een deel van de fans, hebben ze eindelijk hun zin: #WengerOut is een feit. Hoewel de Fransman in zijn carrière Arsenal naar de absolute top bracht, meerdere prijzen pakte (zoals met The Invincibles, ongeslagen kampioen in 2004) en in 2006 de finale van de Champions League bereikte, was de club de laatste jaren enigszins in verval. Al enkele jaren heerst de trend dat ieder jaar dragende spelers de club verlieten (Henry, Fabregas, Van Persie), waardoor het langzaam aan steeds minder goed ging met de Londense club. Het leidde er zelfs toe dat ze sinds Wengers aantreden dit seizoen voor het eerst niet deelnemen aan de Champions League.

Mooiste goals onder Wenger

Toch zal iedere Gunner Arsène willen danken voor de prachtige jaren het soms oogstrelende voetbal die hij de supporters bood. Om met een positieve noot af te sluiten en de azijnzeikers van #WengerOut ongelijk te geven, is het tijd om enkele schitterende doelpunten onder het bewind van Wenger te tonen. Verder rest ons niets anders dan te zeggen: Merci Arsène!

https://www.youtube.com/watch?v=8qy5iZh86e4

https://www.youtube.com/watch?v=dg5w2RFakP0

https://www.youtube.com/watch?v=5U25HDzpG-E

Bron beeld: Arsenal

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: