pizza-ontbijt-gezond

‘Ontbijten met pizza is gezonder dan met granen’

We kennen allemaal wel de uitspraak ‘voor pizza (of pasta, of iets anders wat je lekker vindt) kun je mij altijd wakker maken’. Nou, wij hebben in dat geval goed nieuws voor je, want volgens een voedingsdeskundige blijkt dat het beter voor je is om met een pizza wakker te worden dan met cornflakes of andere graansoorten. Tikkeltje studentikoos, maar als de wetenschap het zegt, dan zullen we hun advies gedwee opvolgen!

De Amerikaanse Chelsey Amer verklaarde tegenover The Daily Meal dat het beter is dan iets als cornflakes. “Je zal er misschien versteld van staan dat een gemiddelde pizzapunt en een kom granen en volle melk vrijwel hetzelfde aantal calorieën bevatten”, aldus Chelsey. “Maar, pizza bevat veel meer proteïnen en eiwitten, waardoor je een verzadigd gevoel krijgt en er de hele dag tegenaan kunt.” Daarbij is het zo dat “een pizzapunt meer vet en minder suiker bevat dan de meeste koude granen, dus ervaar je minder snel een dip in het aantal suikers.”

Betekent dit dat je voortaan iedere ochtend de oven aan moet zetten of en vroeg belletje naar één van de vele bezorgingsdiensten moet plegen? Zeker niet! Hoe verleidelijk het ook klinkt, dit is niet direct de perfecte vervanging van jouw dagelijkse start. Er zijn namelijk talloze andere manieren om de dag goed te beginnen, als je maar met een (gezond) ontbijt begint. Uiterst succesvolle mensen als Warren Buffet en Karl Lagerfeld doen het ook en geven hier hun eigen ontbijt prijs.

Neem een grote pizza!

Kies je ervoor om dit goedbedoelde advies het raam uit te gooien en vanaf nu met een Italiaanse touch te ontbijten, dan raden wij aan om ALTIJD voor een grote pizza te kiezen in plaats van twee kleine. Lange tijd leek het – door logisch nadenken – erop dat twee kleine meer is dan één grote, maar daar dachten wiskundigen anders over. Via deze berekening geldt in dit geval de regel size matters.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

3 comments

Comments are closed.