Grote-pizza-beter

Let op! Hierom is een grote pizza beter dan twee kleine

Weet je nog dat je als kind altijd voor het grootste cadeau ging? Het is tijd om die mentaliteit weer naar boven te halen, want dit onderzoeken zal jouw blik op de maat van bepaalde voorwerpen voorgoed veranderen. In dit geval pizza. Het favoriete gerecht van menig man (en vrouw) werd door onderzoekers onder de loep genomen. Bij bijna 75.000 pizza werd zowel de prijs als de verhouding vergelijken. Met één groot en opvallend feit als gevolg.

Een van de uitkomsten was namelijk dat het beter is om één grote pizza te nemen dan twee kleinere. Wie denkt dat een dubbele, kleinere portie alsnog meer is dan een groot exemplaar zit er namelijk fors naast. Dat blijkt uit de volgende rekensom.

Neem grote pizza’s!

Voor de rekensom nemen we een pizza van 18 inch en twee pizza’s van 12 inch. Door het oppervlakte van de grote en de kleine op te meten werd het volgende duidelijk:

De 18 inch pizza
18/2=9   9×9=81   81xπ = 254.5 in²

De 12 inch pizza
12/2 = 6   6×6=36   36xπ = 113.1 in² = 113.1 in²

Ziet er allemaal ingewikkeld uit, maar het komt erop neer dat die van 12 inch (die eigenlijk precies twee zo klein moet zijn) toch nóg iets kleiner is. Laat je daarom niet in de maling nemen en ga voortaan altijd voor een groot exemplaar. Want in dit geval geldt: size does matter!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.