water-drinken-ondernemen

Gouden tip voor beginnende ondernemers: drink veel water!

Water is goed voor je. Zo, het hoge woord is eruit en als deze open deur niet al wagenwijd open stond, hebben wij ‘m nog een extra zetje gegeven. Toch is het iets wat we veelal te weinig doen. Door de drukte en gekte die soms op ons werk heerst, vergeten we nog wel eens om goed gehydrateerd de dag door te komen. En dat is doodzonde, want voldoende water drinken – het liefst 2 liter per dag – maakt je oneindig veel succesvoller op je werk en in het dagelijks leven. Om dat te onderbouwen hebben we een aantal voorbeelden onder elkaar gezet.

Helderder denken

Een droge huid, versnelde hartslag en vermoeide ogen komen niet alleen van een nachtje slecht slapen. Het heeft ook grotendeels te maken met dehydratie. Daarnaast moeten je hersenen harder werken om hetzelfde werk voor elkaar te krijgen. Daarnaast wees een onderzoek van het British Psychological Society Annual Conference van 2012 uit dat studenten die voldoende water dronken veel beter scoorden dan hun tegenpolen.

Oplossingsgericht denken

Ja, echt waar en het verschil is veel, veel groter dan je denkt. Uit een ander onderzoek uit 2015 werd bij een schaakwedstrijd een kind van 13 tegenover een grootmeester gezet, waarbij de jonge knul voldoende water kreeg en de grootmeester in een kamer speelde die hem stukje bij beetje uitdroogde. De 13-jarige won, wat aantoont hoe belangrijk voldoende vocht voor je lichaam is.

Beter geheugen

Zelfs de kleinste en simpelste dingen onthouden wordt al een enorme opgave op deze manier. Niet alleen namen van personen, maar ook informatie en herinneringen van langer geleden. Overigens helpt niet alleen water hierbij, maar ook veel groentes en vis.

Minder angstgevoelens en stress

Nee, het neemt de angsten niet volledig weg, maar helpt wel degelijk een stuk. Wie veel kamp met ingewikkelde gedachtes of deadlines moet beginnen met de makkelijke en eenvoudige oplossing, namelijk veel water en frisse lucht. Betekent niet dat het altijd de oplossing is, maar het helpt in veel gevallen wel.

Water drinken is natuurlijk niet het enige wat voor goede prestaties zorgt. Wie zo goed mogelijk aan de dag wil beginnen, moet allereerst een (gezond) ontbijt naar binnen werken. Dat kun je volgens dit onderzoek doen door een pizza naar binnen te schuiven, maar misschien is het beter om bij enkele succesvolle ondernemers in de leer te gaan. In dit artikel leggen zij uit hoe hun dagelijkse ontbijt eruit ziet.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.